single
[5]
168693

Lesjak pred zaključnim turnirjem: “Rad imam pritisk, saj iz mene izvleče najboljše!”

Avtor: Rene Vidmar
31. 8. 2022, 09.24

Enajsta izvedba zaključnega turnirja najboljših štirih moštev lige SEHA je tik pred vrati. Prejšnji četrtek je z obračunom med Eurofarmom Pelisterjem in Meškovom iz Bresta postalo jasno, da se bodo Veszpremu, Zagrebu in Vardarju v boju za naslov pridružili še Makedonci iz Bitole.

Za Eurofarm Pelister igra tudi Urban Lesjak. 32-letni slovenski vratar se je za presenetljiv karierni korak odločil po štirih sezonah, ki jih je preživel v Hamburgu. Visoko motivirano ekipo je okrepil pred pričetkom letošnje sezone.

Glavni cilj makedonskih podprvakov v novi sezoni bo nedvomno osvojitev naslova državnega prvaka, na katerega čakajo že 17 let. Še prej pa se jim ponuja priložnost za osvojitev regionalnega tekmovanja, ki je bilo marca zaradi ruskega napada na Ukrajino prekinjeno.

Lesjak bo pri Eurofarm Pelisterju nedvomno eden izmed najbolj izkušenih rokometašev. Pritiska zato pred zaključnim turnirjem nikakor ne čuti. “Če si profesionalni športnik in ne čutiš pritiska ali se z njim ne znaš soočiti, potem je nekaj narobe s tabo. Rad imam pritisk, saj iz mene izvleče najboljše.”

“Na začetku nove sezone je težko govoriti o pričakovanjih. Imamo prenovljeno ekipo. Nekaj časa bo trajalo, da se navadimo drug na drugega. Ekipa je sestavljena iz nadobudnih in izkušenih igralcev. To je vedno dobra kombinacija,” pred začetkom nove sezone še razlaga 32-letnik.

Eurofarm se bo sicer v polfinalu pomeril z Veszpremom. Madžarski podprvaki bodo z osvojitvijo četrtega naslova v ligi skušali ublažiti spomin na finalni poraz v domačem prvenstvu proti Picku. V taboru Veszprema bosta igrala tudi Gašper Marguč in Blaž Blagotinšek.

SEHA Liga: Polfinale: Veszprem – Eurofarm, v petek ob 20.25 na Š3!

Foto: Sportida.com

Zadnje video vsebine

1

Ivo Jan: Aleš Mušič je bil izjemno nepopustljiv in zanesljiv hokejist...Več

2

VIDEO: Sablja na tekmi lige prvakov očistil pajčevino, Muršakovi zatresli kar desetkrat...Več

3

VIDEO: V Kopru s futsal vrtiljakom zmedli obrambo nasprotnika...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Saj ni res, pa je: Neuspešno poskušal zadeti s sredine, nato je vajo ponovil nasprotnik…(VIDEO)...Več

2

Ultimativna čast: Dres Aleša Mušiča za večno pod stropom Tivolija (VIDEO)...Več

3

VIDEO: Jesenice na drugi domači tekmi v AHL do druge zmage...Več