single
[3137,2]
224841

Lekarnarji proti Frankfurtu za izenačenje rekorda, a Alonso opozarja: “Vsaka ekipa hoče postati prva, ki nas bo premagala”

Avtor: Urban Kolman
4. 5. 2024, 14.10

Neverjetna sezona Bayer Leverkusna se je nadaljevala tudi med tednom, ko so lekarnarji v Ligi Evropa na gostovanju v Rimu premagali Romo in z eno nogo že stopili v finale tekmovanja. Zmaga proti Romi je podaljšala neverjetni niz neporaženosti v vseh tekmovanjih, ki je pri številki 47. Varovanci Xabija Alonsa imajo na naslednjih dveh tekmah priložnost sprva izenačiti rekord in ga nato na povratni tekmi z Italijani tudi podreti.

Trenutni rekorder neporaženosti v vseh tekmovanjih je legendarna ekipa Benfice, ki je bila neporažena med leti 1963 in 1965. Portugalci so bili nepremagani 48 tekem. Lekarnarji lahko proti Eintracht Frankfurtu izenačijo dosežek lizbonskih orlov.

Naloga bo nekoliko težja, saj bo tekmo zaradi suspenza izpustil Alonso. Tega se zaveda tudi Španec: “Situacija bo nova, saj med srečanjem ne bom mogel vplivati na igralce. Vseeno bom lahko z njimi govoril pred tekmo in med polčasom.”

Nekdanjega vezista bosta na klopi zamenjala pomočnika Sebastian Parilla in Alberto Encinas. Dvainštiridesetletnik je prepričan v njun uspeh: “Vesta, kako je treba nadzorovati tekmo. Ekipa je prav tako dovolj izkušena in pametna, da sama sprejema pravilne odločitve.”

Dodatno težavo prestavlja odlična forma Frankfurta pred domačimi navijači. Orli so doma izgubili le eno tekmo od zadnjih petindvajsetih: “Imajo zelo dobrega trenerja in igralce. Igrajo z visokim tempom in v fleksibilnem sistemu. Tekma bo težka.”

Alonso je priznal, da rekord neporaženosti povečuje motivacijo nasprotnikov: “Zavedamo se, da vsaka ekipa hoče postati prva, ki nas premaga. Vsak teden naša naloga postane težja. Na zadnjih treh tekmah sezone hočemo zmagati.”

Eintracht Frankfurt – Bayer Leverkusen v nedeljo ob 17.25 na Šport TV 2

Foto: Alexander Scheuber/Bundesliga/Bundesliga Collection via Getty Images

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Romunke po drami z obrambo v zadnjih sekundah do zmage nad Brazilkami...Več

2

Dobrosrčna poteza Tima Gajserja: Mladi navijač prejel dres in od sreče kar zajokal (VIDEO)...Več

3

Gerčar o Pradu: V najboljši formi je bil v začetku sezone (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Sijajen uvod EURA za Slovenijo: Četa Matjaža Keka odščipnila točki favorizirani Danski...Več

2

Šeško tik pred podpisom nove pogodbe...Več

3

Bundesliga ponudila nov čudež: Po porazu s tremi, do zmage s štirimi goli za obstanek v ligi! (VIDEO)...Več