single
[3137,2]
146881

”Lekarnarji” nad Union Berlin z obilico težav

Avtor: Rene Vidmar
8. 1. 2022, 14.13

Potem ko sta Bayer Leverkusen zapustila osrednja branilca Odilon Koussounou in Edmond Tapsoba, ki bosta v nedeljo začela z nastopi na afriškem pokalu narodov, so se ''lekarnarji'' morali soočiti z novimi izostanki zaradi poškodb. Zadnji udarec za domačega stratega Gerarda Seoaneja pa je nova okužba s koronavirusom.

Glavnina besed na petkovi novinarski konferenci pred tekmo z berlinskim Unionom je tako tekla o zdravstvenem stanju igralcev. Seoane je izdal, da se po končani samoizolaciji brez večjih posledic v ekipo vrača ekvadorski osrednji branilec Piero Hincapie.

To je bila tudi edina pozitivna novica, ki jo je sedmi sili lahko zaupal 43-letni švicarski trener. Charles Aranguiz in Julian Baumgartlinger ostajata na listi poškodovanih igralcev, Exeguiel Palacious pa ima še naprej težave s hrbtom in zato po vsej verjetnosti še ne bo nared za sobotno tekmo.

Najbolj nenavaden primer v moštvu Bayerja je zagotovo osrednji vezist Nadiem Amiri. 25-letni nemški reprezentant je bil v petek pozitiven in to kljub temu, da je januarja lani prebolel virus in bil polno cepljen s poživitvenim odmerkom. ”Ne more se nam zgoditi veliko več novega, toda vsaj tisti igralci, ki jih imamo na voljo, so v dobrem psihičnem stanju, ” je kar nekoliko vdan v usodo zaključil Seoane.

Tekmo Bayer Leverkusen – Union Berlin si boste lahko ogledali v soboto ob 15.25 na Š2!

Foto: Boris Streubel/Bundesliga/Bundesliga Collection via Getty Images

Zadnje video vsebine

1

Blešči se od zlata! Šampion Verstappen predstavil svojo novo opremo (VIDEO)...Več

2

Smučar ali hokejist? Kako se je Blažič odločil za poklic košarkarja (video)...Več

3

Zoran Dragić: Ob povratku je bilo kar malo čudno, imam pa veliko motivacijo...Več

Najbolj brano ta mesec

1

VIDEO: Dobrodelni Memorial Milana Ščulca pripadel Kopru...Več

2

Luka Modrić, ubrani mojster neskončne simfonije...Več

3

Prva violina HRC Honde začela s pripravami na novo sezono (FOTO)...Več