single
[3137,2]
147512

Leipzig bo proti Stuttgartu skušal prekiniti ”nori” niz

Avtor: Rene Vidmar
15. 1. 2022, 11.42

V soboto na Stuttgartovo Mercedez Benz Areno v 19.krogu Bundeslige prihaja RB Leipzig Kevina Kampla. Pred tekmo sta svoje napovedi strnila oba glavna stratega. Domači trener Pellegrino Matarazzo od svojih varovancev želi, da bi po nasprotniku že od samega začetka ''udarili z vsemi topovi''. Njegov trenerski kolega na klopi Leipziga Domenico Tedesco pa ugotavlja, da je skrajni čas, da ''rdeči biki'' prekinejo ''nori'' niz gostovanj brez zmage.

Osredotočenost, odločnost in kanček sproščenosti, s temi besedami bi lahko opisali vzdušje v taboru domačih pred obračunom s Leipzigom. ”Nikakor nismo bili zadovoljni z našo zadnjo predstavo proti Greuther Furthu. Po tekmi smo bili v analizah zelo odkriti drug do drugega. V boj z Leipzigom bomo zato vstopili še bolj motivirani in ‘nabrušeni’,” je dejal domači strateg Matarazzo.

Da rezultati Stuttgarta ne kažejo realne podobe dogajanja na igrišču, izpostavlja tudi Leipzigov trener Tedesco.” Tekme Stuttgarta so vedno tesne. Tudi poraz proti Bayernu s 5:0 se mi glede na dogajanje na igrišču ni zdel velik. Vseh pet golov je padlo po protinapadih. Po zaostanku z 1:0 so imeli veliko priložnosti za izenačenje.”

Ob tem je 36-letnik izpostavil tudi številne igralce, ki se v tabor ”Švabov” vračajo po poškodbah. ”Zdaj se vračajo njihovi poškodovani igralci. Saša Kalajdzić je igralec, ki jim v napadu omogoča veliko več možnosti. Tudi 16 zadetkov, ki jih je dosegel v pretekli sezoni, govori, za kako kakovostnega nogometaša gre.”

Leipzig sicer lahko skrbi predvsem slabša forma na gostovanjih. ”Pred tekmo v Augsburgu sem igralcem tudi sam omenil to. Tokrat tega ne bom ponovil, saj tedaj znova nismo uspeli zmagati. Pravzaprav je malo neverjetno, da na gostovanjih v ligi nismo uspeli slaviti že vse od aprila. Toda tega niza bo enkrat konec. Zakaj se ne bi končal ravno prav proti Stuttgartu?” 

Tekmo Stuttgart – Leipzig si boste lahko ogledali v soboto ob 15.25 na Š2!

Foto: Boris Streubel/Bundesliga/Bundesliga Collection via Getty Images)

Zadnje video vsebine

1

Zoran Dragić: Ob povratku je bilo kar malo čudno, imam pa veliko motivacijo...Več

2

Bečirović: Boljše nadgradnje kot je Dragić, si nismo mogli želeti (video)...Več

3

Gol januarja: fantastičen volej za pozno in zelo pomembno izenačenje (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Luka Modrić, ubrani mojster neskončne simfonije...Več

2

Prva violina HRC Honde začela s pripravami na novo sezono (FOTO)...Več

3

V pogodbi zahteval klavzulo in jo dobil, ni mu treba na tekmo, če je bil na koncertu...Več