single
[2]
136806

Leipzig bi ob uspehu Bayerna zaslužil kar 25 milijonov evrov

Avtor: Klemen Verlič
14. 9. 2021, 13.35

V nemških medijih so v teh dneh na površje priplavale podrobnejše informacije o prestopu Juliana Nagelsmanna iz Leipziga na klop munhenskega Bayerna. Klubu Kevina Kampla naj bi v primeru uspeha v novem moštvu nekdanji strateg prinesel kar konkreten konkreten kup denarja.

Nemški mediji so bili pri poročanju o znesku, ki ga je moral Bayern poleti odšteti za svojega novega trenerja, precej neusklajeni. Prvi je o dogovoru, da bo Nagelsmann Leipzig zamenjal za bavarsko zasedbo, že spomladi poročala nemška televizija Sport1, ki je trdila, da bodo za nemškega stratega aktualni prvaki odšteli 20 milijonov evrov.

Odtlej se je pojavilo ogromno poročil o drugačnih zneskih. Največ se jih je strinjalo, da je Bayern za usluge Nagelsmanna odštel 15 milijonov evrov. To 33-letnika postavlja na drugo mesto najdražjih trenerjev v nogometu. Milijon evrov več je leta 2010 Interju za Joseja Mourinha namreč plačal Real iz Madrida.

A kot je pred kratkim poročal Kicker, je še možno, da bo Nagelsann v tem pogledu prehitel Portugalca. V dogovor obeh klubov naj bi bila namreč dodana še klavzula za dodatnih 10 milijonov evrov, ki bi jih moral Bayern plačati v primeru, da v naslednjih petih letih v dveh sezonah osvoji tako Bundesligo kot tudi nemški pokal. Tako bi Leipzigu za novega trenerja moral skupno odšteti kar 25 milijonov evrov. Nič nenavadnega pa ne bi bilo, če bi do tega tudi prišlo, saj je Bayernu omenjeni podvig v zadnjih desetih letih uspel kar petkrat.

Tekmo Koln-Leipzig si boste lahko v soboto ogledali ob 18.25 na Š1!

Foto: Guliver Images

Zadnje video vsebine

1

Allegri besnel po tekmi: ”In oni bi radi igrali za Juventus!” (VIDEO)...Več

2

Lotrič: Evropa nam bo prinesla veliko novih izkušenj (VIDEO)...Več

3

VIDEO: Bo Olimpija eno izmed presenečenj letošnje ICEHL?...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Olimpija v ICEHL...Več

2

Pred derbijem na ŠTV: Mulahusejnović je novi Džeko (video)...Več

3

Puškaša naj dobi … kuža!...Več