single
[1176]
173491

Legendo motokrosa doletela velika čast: Prevzema vodenje ekipe MXGP (VIDEO)

Avtor: Rene Vidmar
19. 10. 2022, 13.46

Vodstvo KTM Factory Racing je sporočilo, da bo vodenje tovarniške ekipe v sezoni 2023 prevzel legendarni italijanski dirkač Antonio Cairoli.

37-letnik je sicer še to poletje uspešno tekmoval v ameriškem prvenstvu Pro Motocross, s čimer si je izpolnil dolgoletno željo. Zdaj se Cairoli vrača v razred MXGP, kjer si je 9-kratni svetovni prvak pridobil kultni status.

Italijan je sicer s KTM-om stkal močne vezi. Za avstrijskega proizvajalca motociklov vozi že vse od leta 2010. V tem času se je veselil tudi šestih naslovov svetovnega prvaka v razredu MXGP. Kot tak ni pridobil le ogromno izkušenj z dirkanjem, pač pa se je navzel tudi KTM-ove dirkalne kulture in filozofije.

“Leto 2022 je prineslo številne spremembe. Vodenje ekipe prinaša drugo poglavje v moji karieri. V letošnji sezoni se je bilo lepo vrniti na dirkališča. Obenem mi je prijalo, da sem se nekoliko umaknil od dirk. Stvari sem videl na drugačen način. Upam, da bom v novi vlogi lahko izkoristil čim več znanja in izkušenj, ki sem jih pridobil med tekmovalno kariero. Zavedam se, da se bom moral še mnogo naučiti, toda v pomoč mi bodo izjemni ljudje. Z ekipo že razmišljamo o ciljih za leto 2023,” se je na nov karierni izziv odzval legendarni dirkač.

Tovarniška ekipa KTM bo sicer v novo sezono v razredu MXGP vstopila z Jeffreyjem Herlingsom, v razredu MX2 pa bosta za Avstrijce dirkala Andrea Adama in Liam Everts.

Foto: Sportida.com

Zadnje video vsebine

1

Trener Olimpije po remiju s Koprom: “Nisem zadovoljen, jasno je, da smo si zaslužili zmago” (VIDEO)...Več

2

Zoran Zeljković točko v Ljubljani sprejel odprtih rok: “Preveč smo trpeli, da bi lahko zmagali” (VIDEO)...Več

3

Tim Gajser za ŠTV: “Komaj čakam Pokal Narodov, saj smo vsi trije dirkači v odlični formi” (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Koper v Ljudskem vrtu Mariboru zadal tretji zaporedni prvenstveni poraz (VIDEO)...Več

2

Koliko jih bo Šeško moral zabiti, če želi postati najboljši slovenski bundesligaški strelec vseh časov?...Več

3

Studio Šport TV: “Primer Rogaška? Nekdo bo moral prevzeti odgovornost!” (VIDEO)...Več