single
[8]
156119

Legendarna ameriška atletinja naznanila konec kariere

Avtor: Rene Vidmar
13. 4. 2022, 22.26

Slovita ameriška sprinterka Allyson Felix se bo po koncu letošnje atletske sezone upokojila, je sporočila na družbenih omrežjih. Šestintridesetletnica iz Los Angelesa je v karieri na petih olimpijskih igrah osvojila kar 11 kolajn. Na svetovnih prvenstvih pa se je Felixova okitila s 13 zlatimi medaljami.

Kariera izjemne ameriške sprinterke se je raztezala čez tri različna desetletja. Letos bo tekmovala zgolj še zato, da se pokloni športu, ki ji je prinesel toliko veselja, je zapisala na Instagramu.

“Teku sem dala vse, kar sem imela na razpolago. Prvič v življenju nisem prepričana, ali lahko temu športu še kaj ponudim. Rada bi se poslovila na tekmovališčih in se s tem zahvalila športu in ljudem, ki so me oblikovali v tekmovalko, ki si bo vedno želela še tisti zadnji tek,” je dodala.

Na olimpijskih igrah je prvič nastopila leta 2004 v Atenah. Na skupno petih OI se je podpisala pod sedem zlatih, tri srebrne in eno bronasto kolajno. V ženski konkurenci nobena atletinja ni osvojila več odličij, v absolutni konkurenci pa je večkrat medaljo okoli vratu nadel le pokojni finski tekač Paavo Nurmi (12).

Foto: Sportida.com
Vir: STA

Zadnje video vsebine

1

Nukić: Igrati v takšnih pogojih je za nogometaše nevarno...Več

2

VIDEO: Neymarjev dvojnik preslepil varnostnike...Več

3

Zadnja ekipa Alpske lige namučila Železarje, ki v Podmežakli ostajajo neporaženi (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Nova polomija sodnika in VAR-a: Portugalska enajstmetrovka v nasprotju s pravili? (FOTO)...Več

2

Ronaldo še zadnjič udaril po Unitedu: Izdal novo uro s podobo gola, ki ga je dosegel proti rdečim vragom (FOTO)...Več

3

In če bo to prvenstvo de Jongovo?...Več