single
[8]
156119

Legendarna ameriška atletinja naznanila konec kariere

Avtor: Rene Vidmar
13. 4. 2022, 22.26

Slovita ameriška sprinterka Allyson Felix se bo po koncu letošnje atletske sezone upokojila, je sporočila na družbenih omrežjih. Šestintridesetletnica iz Los Angelesa je v karieri na petih olimpijskih igrah osvojila kar 11 kolajn. Na svetovnih prvenstvih pa se je Felixova okitila s 13 zlatimi medaljami.

Kariera izjemne ameriške sprinterke se je raztezala čez tri različna desetletja. Letos bo tekmovala zgolj še zato, da se pokloni športu, ki ji je prinesel toliko veselja, je zapisala na Instagramu.

“Teku sem dala vse, kar sem imela na razpolago. Prvič v življenju nisem prepričana, ali lahko temu športu še kaj ponudim. Rada bi se poslovila na tekmovališčih in se s tem zahvalila športu in ljudem, ki so me oblikovali v tekmovalko, ki si bo vedno želela še tisti zadnji tek,” je dodala.

Na olimpijskih igrah je prvič nastopila leta 2004 v Atenah. Na skupno petih OI se je podpisala pod sedem zlatih, tri srebrne in eno bronasto kolajno. V ženski konkurenci nobena atletinja ni osvojila več odličij, v absolutni konkurenci pa je večkrat medaljo okoli vratu nadel le pokojni finski tekač Paavo Nurmi (12).

Foto: Sportida.com
Vir: STA

Zadnje video vsebine

1

Pancar: ”Če bom pridno delal, sem prepričan, da bo prišel moj čas!” (VIDEO)...Več

2

Darijan Matić – “zlati” kapetan Olimpije in del Murinega sanjskega vzpona...Več

3

Bundesliga: Pregled sezone 2021/22 (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

VIDEO: Matić za ŠTV: Obdobje v Olimpiji najlepše v karieri!...Več

2

Puš pred začetkom SP elitne divizije: “Prvak je lahko 8 ekip!”...Več

3

Poslovnež, ki je Koper vrnil na nogometni zemljevid: ”V nogometu ni garancije za uspeh!”...Več