single
[2]
203634

Legenda nemškega nogometa želi na klopi reprezentance prvič videti tujca

Avtor: Blaž Magdič
19. 9. 2023, 10.45

Manj kot leto dni pred domačim evropskim prvenstvom je stanje nemške nogometne reprezentance vse prej kot rožnato. Nekdanji svetovni prvaki so v zadnjih mesecih na prijateljskih tekmah (kvalifikacij ne rabijo igrati) večinoma kazali bledo podobo, zato je pred dnevi službo izgubil selektor Hansi Flick.

V medijih so se takoj začela pojavljati številna namigovanja o njegovih naslednikih, ki bi lahko imeli dovolj znanja in vpliva, da gredo po kostanj v žerjavico. Najpogosteje je bilo moč opaziti ime Juliana Nagelsmanna, ki je sredi lanske sezone nepričakovano hitro zapustil klop Bayerna.

Mladi strateg je v javnomnenjskih raziskavah najbolj priljubljen tudi med navijači, zdaj pa je svoje pristavil še nekdanji nemški reprezentant Michael Ballack. Dolgoletni član “Elfa”, ki brez dvoma spada med legende, je stopil izven okvirjev in predstavil zanimivo idejo.

“Potrebujemo selektorja, ki zagovarja enostaven nogomet in ustvarjanje priložnosti skozi duel igro. Navijači se lahko s takšno igro poistovetijo, poleg tega jo relativno estavno osvojijo igralci. Kot najbolj ustreznega kandidata, ki zagovarja takšen slog in ima ogromno izkušenj, vidim Louisa van Gaala. Gre za fantastičnega stratega,” je za enega izmed nemških medijev dejal Ballack.

Pa nemški ponos, ki bi lahko bil načet, saj reprezentanca še nikoli ni imela tujega selektorja? “To je stvar formalnosti, hitro se lahko uredi tudi to,” je zaključil Ballack, ki pod taktirko Nizozemca sicer nikoli ni igral.

 

Foto: Guliver Image

Zadnje video vsebine

1

Motika cilja visoko: “Pričakujem velik prestop, vidim se v eni izmed najboljših petih lig” (VIDEO)...Več

2

VIDEO: Nalet, ki odmeva še v dnevih po tekmi! Branilec Olimpije tekmeca pospravil na klop...Več

3

VIDEO: Prestop, ki je zaznamoval bundesligaško poletje...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Koper v Ljudskem vrtu Mariboru zadal tretji zaporedni prvenstveni poraz (VIDEO)...Več

2

Koliko jih bo Šeško moral zabiti, če želi postati najboljši slovenski bundesligaški strelec vseh časov?...Več

3

Studio Šport TV: “Primer Rogaška? Nekdo bo moral prevzeti odgovornost!” (VIDEO)...Več