šport TV 1 logo
14:55 V ŽIVO
Milan - Fiorentina Serie A
šport TV 2 logo
14:55 V ŽIVO
Bologna - Crotone Serie A
šport TV 3 logo
14:55 V ŽIVO
Monaco - Nimes Ligue 1

Legenda Blaugrane: ”Messi bo zapustil Barcelono”

Avtor: Kenny Jan
20. 11. 2020, 15.00

Svetovni prvak z Brazilijo leta 2002 Rivaldo, ki je vrhunec svoje kariere preživel prav v Barceloni, je spregovoril o prihodnosti Lionela Messija: ''Leo ima boljše ponudbe s strani drugih klubov, Barcelona pa bo morala zaradi krize, ki jo je povzročila epidemija koronavirusa, znižati plače svojim nogometašem. Bojim se, da je to njegova zadnja sezona v Barci. To bo zagotovo žalostna reč, konec nekega obdobja.''

Prihodnost Lionela Messija še vedno dviguje ogromno prahu v nogometnem svetu, predvsem v medijih in pri navijačih, ki vedno z velikim zanimanjem berejo informacije, kaj se je o nadaljevanju kariere odločil argentinski velemojster. Že v poletnem prestopnem roku se je ogromno govorilo o njegovem odhodu, a je prestop v drugi klub z odstopom Bartomeua z mesta predsednika Barce padel v vodo. Sedaj se spet veliko govori o Messijevem odhodu, spet se kot možna destinacija omenja Manchester City, katerega glavni trener Pep Guardiola je z Messijem že sodeloval med letoma 2008 in 2012, ko sta skupaj spisala eno najlepših obdobij v zgodovini FC Barcelone. O Messijevem odhodu je prepričan tudi Rivaldo.

”Skoraj stoodstotno sem prepričan, da je to Messijeva zadnja sezona pri Barceloni,” je dejal Brazilec, ki je pri Barceloni, za katero je nastopal med letoma 1997 in 2002, na svojem hrbtu prav tako kot Messi nosil številko 10. ”Ne vidim rešitev, kako bi lahko prepričali Messija, da še vedno igra za Barco. Že to poletje so ga za las obdržali, toda naslednje poletje ga ne bodo mogli. Messi ima boljše ponudbe s strani drugih klubov.”

Ne smemo pozabiti, da bo Barcelona primorana znižati plače,” je dejal Rivaldo. ”Le v primeru, da osvojijo ligo prvakov, ali da Koeman uspe sestaviti ekipo, ki bo igrala dober in všečen nogomet, to sta edini rešitvi, ki bosta botrovali k temu, da Messi ostane. Ampak, kot sem že dejal, bojim se, da je to njegova zadnja sezona v dresu Kataloncev,” je zaključil dobitnik zlate žoge leta 1999, ki je dodal še, da je prav Manchester City tista ekipa, v kateri vidi Messija v bližnji prihodnosti.

Foto: Getty Images

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Rupnik znova uprizoril Messija...Več

2

Pozabite “panenko”: To je čudežna 11-metrovka, ki bi šokirala vse vratarje sveta (VIDEO)...Več

3

Bohar in Jurčević z Osijekom zrušila Dinamo in potrdila visoke apetite (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Narobe svet: Če bo Pirlo zmagoval, bo bonuse prejemal tudi Sarri...Več

2

Je Tottenham dokončno stopil na šampionsko pot?...Več

3

Gajser: Ogromno bo še treba osvojiti, a živim svoje sanje...Več