single
[3137,2]
175127

Leeds United po odločitvi CAS Leipzigu dolžan 21 milijonov za igralca, ki ga niso kupili

Avtor: Urban Kolman
5. 11. 2022, 17.07

Spor med Leeds Unitedom in RB Leipzigom iz sezone 2019/2020 je v petek dobil epilog. Leeds, ki je takrat bil v drugi ligi, je na posojo vzel igralca bikov Jeana-Kevina Augustina. Dogovor med kluboma je bil, da ga morajo pavi odkupiti za 21 milijonov evrov v primeru, da napredujejo v Premier ligo. Leeds je na koncu tiste sezone napredoval, a Francoza niso kupili.

Razlog za to je bil koronavirus, ki je sezono prestavil za nekaj mesecev. Pri Leedsu so posledično trdili, da je dogovor z Leipzigom veljal le do 30. junija, ko bi se morala končati sezona. O primeri sta odločali tako FIFA kot UEFA in se postavili na stran Nemcev. Pavi so zato odšli na Arbitražno športno sodišče (CAS).

Zdaj so tudi v Švici izrekli končno sodbo in določili, da so biki, FIFA in UEFA v tem primeru imeli prav. Leeds bo tako moral Leipzigu plačati 21 milijonov evrov za igralca, ki ga niso kupili. Augustine trenutno igra za Basel.

Pri pavih naj bi razmišljali o pritožbi na odločitev. V primeru, da se z njo sprijaznijo, bodo do konca leta bikom plačati prvi obrok v višini 6,7 milijonov.

Foto: Guliver

Zadnje video vsebine

1

David Zec brez skrbi v derbi vodilnih: “Igramo dobro, verjamemo v našo kvaliteto in smo samozavestni” (VIDEO)...Več

2

Gajser: Proga v Argentini mi ustreza, želim nadaljevati niz zmag (VIDEO)...Več

3

VIDEO: “Derbi bo pokazal iz kakšnega testa smo”...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Liga Nova KBM: Krka gosti Podčetrtek...Več

2

Na Šport TV se pričenja EP v strelstvu: Slovenski tekmovalci lovijo kvote za Pariz...Več

3

Harry Kane: “Nikoli se ne bomo predali”...Več