šport TV 1 logo
09:00
Sporting Charleroi - Genk Belgijska liga
šport TV 2 logo
09:00
Rennes - Nice Ligue 1
šport TV 3 logo
08:30
St. Etienne - Reims Ligue 1

Ledena trofeja po novem šele februarja

Avtor: Klemen Verlič
13. 1. 2020, 10.21

Ledena trofeja je zabavni športni dan za ljubitelje drsanja in hokeja na prostem, ki se v tretji izvedbi seli na idilično jezero Jasna v Kranjski Gori. Prireditelji so sporočili tudi, da se bo dogodek zaradi visokih temperatur in pomanjkanja snega odvil šele 15. februarja.

Osrednji dogodek celodnevnega programa je turnir trojk ljubiteljskih in klubskih hokejistov, ki se bodo februarja spopadli za Ledeno trofejo 2020 in pravice do hvaljenja.

Rdeča nit druženja je hokej na prostem, ki nudi udeležencem edinstveno in pristno doživetje športa ter narave – prvinskega hokeja, ki se še danes po Sloveniji in okolici najpogosteje igra na zamrznjenih jezerih, bajerjih in potokih. Turnirja se lahko udeležijo vsi polnoletni ljubiteljski igralci hokeja, ob dovolj velikem številu prijavljenih ekip bodo hokejistke tekmovale v svoji kategoriji, prava senzacija Ledene trofeje pa postaja obračun podmladkov slovenskih hokejskih klubov.

Hokejski turnir bo spremljal pester program za otroke in družine, pravo ledeno doživetje, kjer bo vsak našel nekaj zase. Ob navijanju za favorite pa vas prireditelji vabijo tudi na družinsko drsanje na jezeru z brezplačno izposojo drsalk, šolo hokeja na ledu za otroke, preizkušnjo v strelih na gol, nagradnem spretnostnem poligonu in v drugih hokejskih elementih ter uživanje v izbrani gostinski ponudbi.

Dejan Kontrec, generalni sekretar Hokejske zveze Slovenije: “Taki dogodki so vedno posebni, pritegnejo veliko privržencev hokeja in so lepa reklama za ta šport. Živim ob Koseškem bajerju v Ljubljani, tako da hokejskih zgodb ne manjka, žal pa so zime vedno bolj tople in je tudi zgodb z ledu v naravi vedno manj. Sicer pa so tekme na prostem bolj nepredvidljive zaradi mraza, vetra, snega, sonca, dežja, pogosto je bila izziv vidljivost, a je vedno to tudi posebno doživetje. Sam sem zadnje resne tekme na prostem odigral v Zalogu in v avstrijskem Bregenzewaldu, format igre 3 na 3 pa je zanimiv tudi zaradi več zadetkov, vsaka napaka je lahko že odločilna, od igralcev zahteva veliko tehničnega znanja, za gledalce pa je bolj atraktivna.”

Foto: Ledena trofeja

Zadnje video vsebine

1

Robert Englaro:”Iličić je ustvarjalec in z Atalanto bo naredil še veliko” (VIDEO)...Več

2

Honda se je poklonila Gajserju: Zgodovinski prizori kot motivacija za prihodnost (VIDEO)...Več

3

VIDEO: Neapelj je mesto, kjer ne poznajo pravil...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Mendyjev brioš odrešil Real...Več

2

VIDEO: Hajduk v zadnji minuti do minimalne zmage nad Rijeko!...Več

3

Zimzeleni Ibra: najsvetlejša zvezda Milanovega neba...Več