KVALIFIKACIJE EURO 2024
single
[15]
182181

Ledecka izpušča smučarsko svetovno prvenstvo

Avtor: Blaž Magdič
23. 1. 2023, 21.57

Češka smučarka in deskarka Ester Ledecka zaradi poškodbe ne bo mogla nastopiti na bližnjem svetovnem prvenstvu v alpskem smučanju v Franciji, poroča francoska tiskovna agencija AFP. V taboru češke zimske zvezdnice so upali, da bo nared do največjega smučarskega tekmovanja v sezoni, a se je okrevanje po poškodbi ključnice preveč zavleklo.

Trikratna olimpijska prvakinja v alpskem smučanju in deskanju v tej sezoni še ni tekmovala. Vrnitev na smučišča je po poškodbi na poletnem treningu, ko si je zlomila ključnico, načrtovala za SP v smučanju, a so se zdaj ti načrti izjalovili.

“Čeprav okrevanje poteka dobro, se je Ester odločila, da bo preložila vrnitev po nasvetu zdravnikov,” so sporočili iz njene ekipe. Dodali so, da je fizično sicer povsem okrevala, a ne želi prehitevati pri vrnitvi na sneg. “Najbolj pomembno je, da bo moja rama spet stoodstotna. To je še posebej pomembno pri startih in seveda pri udarcih v vratca pri hitrosti 130 km/h,” je pojasnila češka športnica leta 2022.

Ledecka v svetu zimskih športov slovi kot ena najboljših “dvoživk”, saj uspešno združuje alpsko smučanje in deskanje. Na zadnjih OI v Pekingu 2022 je zmagala v deskarskem paralelnem veleslalomu, leta 2018 v korejskem Pyeongchangu pa ji je uspel neverjeten dosežek, ko je osvojila zlati medalji tako v deskarskem paralelnem veleslalomu kot v alpskem smučanju v superveleslalomu.

Čeprav je v Meribelu, kjer se bo SP začelo 6. februarja, ne bo, pa 27-letna vsestranska športnica še ni povsem izključila možnosti za nastop na deskarskem SP. To se bo v gruzijskem Bakurianiju začelo 19. februarja.

 

Foto: Sportida.com
Vir: STA

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Urugvaj izkoristil uvodno zaspanost Slovencev, ki so na koncu izvlekli remi...Več

2

VIDEO: Mačkovšek s torpedi potopil ladjo Veszprema...Več

3

VIDEO: Grški vratar z zadetkom končal upe Italije...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Težave za Slovenijo: Oblak izpušča srečanji proti Finski in Danski...Več

2

Sobotno popoldne za večnost...Več

3

Tekme Raket na ŠPORT TV...Več