single
[6]
158616

Lebedew vodil prvi trening slovenskih odbojkarjev

Avtor: Blaž Magdič
9. 5. 2022, 22.20

Novi selektor slovenske moške odbojkarske reprezentance, Avstralec Mark Lebedew, je danes v Ljubljani vodil prvi trening svojih varovancev. Njegova pričakovanja pred pestrim poletjem, ko bo reprezentanca najprej nastopala v svetovni ligi narodov, nato pa še na domačem SP, so velika.

Selektor se je z reprezentanti prvič srečal dopoldne. “Pričakovanja so zelo velika, rezultati reprezentance so dobri in vsi se zavedamo, česa je zares sposobna. Vsekakor je to izjemna priložnost, ki ji sledi tudi veliko pritiska,” je Lebedew dejal o sezoni, ki bo vrhunec doživela s svetovnim prvenstvom. Tega bo Slovenija gostila skupaj s Poljsko.

Popoldne je 55-letni strateg vodil prvi trening z reprezentanco, ki je mešanica izkušenih in novih obrazov. Prvo priložnost za dokazovanje v članski vrsti so dobili štirje igralci: 21-letni sprejemalec Črtomir Bošnjak, 17-letni korektor Nik Mujanovič, 25-letni Alan Košenina ter 18-letni srednji bloker Janž Janez Kržič.

Na drugi strani bo del reprezentance tudi veliko že izkušenih tvorcev odmevnih mednarodnih uspehov preteklih let, med njimi treh zaporednih naslovov evropskih podprvakov. Nekaterih sicer danes še ni bilo v Ljubljani zaradi klubskih obveznosti ali težav s poškodbami.

“Vsak igralec ima za seboj drugačno sezono, nekateri so ravno zaključili s tekmami, drugi jih še igrajo in ni bilo mogoče, da bi priprave začeli vsi hkrati. Zaradi tega začenjamo s kar precej pomlajeno zasedbo, a ti igralci bodo zdaj dobili priložnost, da se v prihodnjih tednih in na pripravljalnih tekmah dokažejo. Izkušenejši igralci, od katerih se nekateri ubadajo tudi s poškodbami, pa bodo imeli nekoliko več časa, da se spočijejo,” je pojasnil Lebedew.

Med izkušenimi igralci se je v reprezentanci znova znašel tudi Mitja Gasparini, ki se je lani po svetovni ligi sicer poslovil od reprezentance in tako ni igral na evropskem prvenstvu na Poljskem. Kot je pojasnil, se je z vodstvom Odbojkarske zveze Slovenije (OZS) in novim selektorjem zdaj dogovoril, da znova poskuša pomagati izbrani vrsti. “Poleg mene je kar nekaj izkušenih igralcev, ki smo ustvarili neko homogenost v preteklih letih, kar je po svoje neka naša moč,” je o tem dejal 37-letni igralec kamniškega Calcita.

V Črnučah danes sicer od standardnih članov še ni bilo Gregorja Ropreta, Tončka Šterna, Žige Šterna, Saša Štalekarja in Roka Možiča, ki zaključujejo ali pa so nedavno zaključili sezone v svojih klubih v Franciji, Italiji in Grčiji. Na pripravah tudi še ni Tineta Urnauta, saj se rusko prvenstvo še ni zaključilo, nekoliko več počitka pa je Lebedew namenil Dejanu Vinčiću, ki je danes sicer prišel pozdravit soigralce, treningom pa se bo priključil v nadaljevanju priprav, so sporočili z OZS.

Nekoliko kasneje se bosta soigralcem pridružila še Klemen Čebulj in Alen Šket. Med drugim pa se bo izbrani vrsti po letu 2017 znova pridružil Danijel Koncilja, ki v zadnjih sezonah uspešno igra v Franciji in se bo treningom prav tako priključil po zaključku prvenstva.

Med prisotnimi so v Črnučah danes bili še Alen Pajenk, Jan Klobučar, Jure Okroglič, Jan Kozamernik, Matic Videčnik, Jani Kovačič, Gregor Pernuš in Uroš Planinšič.

Slovenski odbojkarji bodo uvodni del priprav opravila v Ljubljani. Čaka jih pester urnik, začeli bodo 20. in 21. maja, ko bodo odigrali pripravljalni tekmi s Hrvaško, 23. maja bodo nadaljevali v Srbiji, kjer se bodo pomenili s tamkajšnjo reprezentanco. Po dveh dneh treningov v Hali Tivoli pa slovensko izbrano vrsto 30. maja čaka odhod v Bolgarijo. Četrtega junija se bodo odpravili v Brazilijo, ki bo gostila prvi turnir lige narodov.

 

Foto: Sportida.com
Vir: STA

Zadnje video vsebine

1

Pancar: ”Če bom pridno delal, sem prepričan, da bo prišel moj čas!” (VIDEO)...Več

2

Darijan Matić – “zlati” kapetan Olimpije in del Murinega sanjskega vzpona...Več

3

Bundesliga: Pregled sezone 2021/22 (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

VIDEO: Matić za ŠTV: Obdobje v Olimpiji najlepše v karieri!...Več

2

Puš pred začetkom SP elitne divizije: “Prvak je lahko 8 ekip!”...Več

3

Poslovnež, ki je Koper vrnil na nogometni zemljevid: ”V nogometu ni garancije za uspeh!”...Več