single
[4]
158647

Latvija s Finsko potrdila zanimanje za organizacijo svetovnega prvenstva 2023

Avtor: Klemen Verlič
10. 5. 2022, 14.46

Latvijska hokejska zveza (LHF) je napovedala, da zelo resno razmišlja o tem, da bi se s Finsko podala v boj za izvedbo elitnega svetovnega prvenstva leta 2023. To bi moralo biti v Rusiji, a ji je krovna zveza IIHF tekmovanje odvzela. Med kandidati za nadomestnega prireditelja pa sta skupaj tudi Slovenija in Madžarska.

Kot je poročala nemška tiskovna agencija dpa, je predsednik LHF Aigars Kalvitis v pogovoru za lokalno televizijo v ponedeljek dejal, da na zvezi resno razmišljajo o kandidaturi za SP 2023.

“Resno razmišljamo o možnosti skupne izvedbe SP s Finsko. Naša ekipa je popolnoma pripravljena, imamo izkušnje in znanje, znamo sodelovati. Pogovarjamo se s Finci in smo pripravljeni prevzeti nalogo,” je dejal Kalvitis ter razkril, da bi bili v tem primeru mesti gostiteljici Riga na latvijski in Tampere na finski strani.

Finska sicer prav s Tamperejem (in Helsinki) gosti letošnjo izvedbo najmočnejšega razreda svetovnega prvenstva, ki se bo začelo čez tri dni. Latvija pa je lani sama izvedla tekmovanje, potem ko so Belorusiji zaradi politične nestabilnosti in nevarnosti odvzeli njen del načrtovanega prvenstva. Predsednik latvijske zveze je prav te nedavne izvedbe izpostavil kot glavno prednost, saj imajo oboji bogate organizacijske izkušnje.

Dpa je še dodala, da ima po njenih virih kandidatura Finske in Latvije podporo tudi pri krovni zvezi IIHF.

Za isto tekmovanje leta 2023 se s skupno kandidaturo potegujeta tudi Slovenija in Madžarska. Kot je na nedavni novinarski konferenci v Ljubljani ob uradni razglasitvi kandidature dejal predsednik slovenske zveze Matjaž Rakovec, pri tem projektu računajo tudi na to, da bi mednarodna zveza IIHF prepoznala možnost širjenja hokeja na ne tako tradicionalno močna hokejska območja, kot so na severu Evrope. Res pa je, da ne Slovenija ne Madžarska nimata izkušenj pri izvedbi tekmovanja na tako visoki ravni.

Zveza IIHF bo o nadomestnem prireditelju SP 2023 odločala konec maja na kongresu ob koncu letošnjega SP.

Letošnje svetovno prvenstvo elitne divizije boste lahko s prenosi kar 60 tekem spremljali na ŠPORT TV!

Foto: Sportida.com

Zadnje video vsebine

1

Pancar: ”Če bom pridno delal, sem prepričan, da bo prišel moj čas!” (VIDEO)...Več

2

Darijan Matić – “zlati” kapetan Olimpije in del Murinega sanjskega vzpona...Več

3

Bundesliga: Pregled sezone 2021/22 (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

VIDEO: Matić za ŠTV: Obdobje v Olimpiji najlepše v karieri!...Več

2

Puš pred začetkom SP elitne divizije: “Prvak je lahko 8 ekip!”...Več

3

Poslovnež, ki je Koper vrnil na nogometni zemljevid: ”V nogometu ni garancije za uspeh!”...Več