šport TV 1 logo
13:00 V ŽIVO
VN Italije, prva dirka MX2
šport TV 2 logo
13:00
Nimes - Nice Ligue 1
šport TV 3 logo
12:30
Singapur, drugi dan Svetovni pokal

Lastniki PSG napovedali nakup Leedsa

Avtor: Marko Premrl
26. 5. 2019, 16.12

Časnik Financial Times je danes poročal, da je katarska družba Qatar Sports Investments, ki ima v lasti razvpiti francoski nogometni klub PSG, napovedala nakup večinskega deleža angleškega Leedsa, ki nastopa v drugi ligi.

Isti vir, ki se sklicuje na neimenovane osebe, ki so neposredno sodelovale v tem poslu, navaja, da je posel med Leedsom in omenjeno katarsko investicijsko družbo bolj ali manj že dogovorjen.

Italijanski lastnik Leedsa Andrea Radrizzani je pri prenosu večinskega lastništva sicer malce okleval, po izpadu kluba iz dodatnih kvalifikacij za vstop v elitno premier league – za Leeds, ki ga vodi nekdanji argentinski selektor Marcelo Bielsa, je bil usoden polfinalni poraz proti moštvu Derby County – pa se je odločil za prodajo svojega deleža v tem klubu.

Britanski gospodarski časnik je še zapisal, da se je Qatar Sports Investments v zadnjih dveh letih intenzivno ukvarjal z vstopom na angleški nogometni prostor.

V tem primeru bi bil Leeds tretji angleški klub v lasti družbe od nafte in plina bogatih arabskih držav. Lastnik Manchester Cityja, letošnjega najboljšega moštva na Otoku, je šejk Mansur bin Zajed Al Nahjan iz Združenih arabskih emiratov, polovični lastnik Sheffield Uniteda, ki si je priboril mesto v prvi ligi v prihodnji sezoni, pa je savdski princ Abdulah bin Musad bin Abdulaziz.

 

Foto: Guliver/Getty Images
VIR: STA

Priporočamo še

1

VIDEO: Hrvaški Messi za Rijeko zabil dva evrogola...Več

2

VIDEO: Matevž Irt in njegova Francesca...Več

3

VIDEO: Hokejska akademija je zadetek v polno!...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Tim Gajser svoji Špeli naročil: Na Baliju moramo imeti tudi …...Več

2

Prepelič dobil bitko z Realom, s starim prijateljem prihaja v Ljubljano...Več

3

Gajser v ekskluzivnem intervjuju pred navijači: Nimam besed, neverjetni so! (VIDEO)...Več