šport TV 1 logo
12:30 PRVIČ
Vrhunci šestega dneva Tour de Hongrie
šport TV 2 logo
12:45
Italija, 19. HP WRC
šport TV 3 logo
11:00 DANES
Urugvaj - Ekvador Copa America

Lastniki PSG napovedali nakup Leedsa

Avtor: Marko Premrl
26. 5. 2019, 16.12

Časnik Financial Times je danes poročal, da je katarska družba Qatar Sports Investments, ki ima v lasti razvpiti francoski nogometni klub PSG, napovedala nakup večinskega deleža angleškega Leedsa, ki nastopa v drugi ligi.

Isti vir, ki se sklicuje na neimenovane osebe, ki so neposredno sodelovale v tem poslu, navaja, da je posel med Leedsom in omenjeno katarsko investicijsko družbo bolj ali manj že dogovorjen.

Italijanski lastnik Leedsa Andrea Radrizzani je pri prenosu večinskega lastništva sicer malce okleval, po izpadu kluba iz dodatnih kvalifikacij za vstop v elitno premier league – za Leeds, ki ga vodi nekdanji argentinski selektor Marcelo Bielsa, je bil usoden polfinalni poraz proti moštvu Derby County – pa se je odločil za prodajo svojega deleža v tem klubu.

Britanski gospodarski časnik je še zapisal, da se je Qatar Sports Investments v zadnjih dveh letih intenzivno ukvarjal z vstopom na angleški nogometni prostor.

V tem primeru bi bil Leeds tretji angleški klub v lasti družbe od nafte in plina bogatih arabskih držav. Lastnik Manchester Cityja, letošnjega najboljšega moštva na Otoku, je šejk Mansur bin Zajed Al Nahjan iz Združenih arabskih emiratov, polovični lastnik Sheffield Uniteda, ki si je priboril mesto v prvi ligi v prihodnji sezoni, pa je savdski princ Abdulah bin Musad bin Abdulaziz.

 

Foto: Guliver/Getty Images
VIR: STA

Priporočamo še

1

Gajser po hat-tricku zmag: Sploh ne vem, kaj naj rečem...Več

2

Zmes inteligence in potrpežljivosti – kako je Klopp zgradil svoj Liverpool?...Več

3

Giroudov finale bitke s preteklostjo...Več

Najbolj brano ta mesec

1

VIDEO: Ibrahimović s popolnimi škarjicami obnorel ZDA...Več

2

VIDEO: Mladinec se je ponorčeval z Neymarja...Več

3

VN Rusije: Gajserju zmaga in rdeča številka vodilnega (video)...Več