single
[3]
162087

Lastnik Virtusa: ”Milano in Messina izvajata psihološki pritisk na sodnike!”

Avtor: Rene Vidmar
18. 6. 2022, 08.21

Po četrtkovi peti tekmi finalne serije italijanskega košarkarskega prvenstva se je oglasil lastnik bolognskega Virtusa Massimo Zanetti. 74-letnik je bil zelo oster na račun delovanja milanske Olimpie in njihovega trenerja Ettoreja Messine. Ti mu niso ostali dolžni. Komentarji so tako še dodatno začinili napeto finale, ki se bo z neposrednim prenosom na Šport TV nadaljevalo že v soboto.

74-letni Zanetti je namreč takoj po četrtkovi tekmi, na kateri je njegova ekipa ostala v igri za končno slavje, izstrelil ostre puščice na račun tekmeca. ”Čas je, da naredimo konec psihološkemu pritisku, ki ga na sodnike vršijo Milančani in njihov trener Ettore Messina.”

Pri tem se 74-letnik ni pozabil zahvaliti niti navijačem. ”Imamo najboljše navijače v Italiji. Proti vsemu smo enotni,” je dejal in ostro zaključil. ”Da smo zmagali, smo morali premagati tudi sodnike.”

Napadalnim besedam Zanettija niso ostali dolžni pri Milanu. V uradnem odzivu kluba so zapisali, da so presenečeni in razočarani nad izjavo lastnika Virtusa.”Slovimo kot ekipa, ki je v Evropi znana po poštenosti in pravičnosti. Zagovarjamo načela ‘fair-playa’. Žal se ni zgodilo prvič, da Zanetti v čustvenem zanosu blati naš klub.”

Vodstvo lombardijskega kluba je tako že pozvalo ligo in italijansko košarkarsko zvezo k morebitnim sankcijam. Obenem se je Olimpia pred sobotno tekmo obrnila tudi na svoje navijače. Lombardijci bodo namreč imeli izvrstno priložnost, da v Mediolanum Forumu pred domačimi navijači osvojijo naslov. Če bo Virtus serijo izenačil na 3:3, bomo odločitev o prvaku dobili v ponedeljek. Sobotno in morebitno ponedeljkovo tekmo si boste v neposrednem prenosu lahko ogledali samo na Šport TV.

Šesta tekma finala Serie A Olimpia Milano – Virtus Bologna v soboto ob 20.25 na Š1!

Foto: Michele Nucci/ipa-agency.net via Imago Sports via Guliver

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Iz nebes v pekel; najprej branil kot Kahn, nato pa …...Več

2

Velikonja za ŠTV: V Gorici sem vodja ekipe in zadolžen za prenašanje znanja...Več

3

VIDEO: Velika drama na footgolf turnirju na Ptuju, na koncu zmaga Slovencu...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Jan Pokeršnik: “Nova oblika odbojke na mivki je prinesla veliko razburljivosti”...Več

2

30 najvrednejših nogometašev Bundeslige...Več

3

Herlings: ‘’Zdajšnje kvalifikacije so dolgočasne!’’...Več