single
[38]
127228

Laško za namiznoteniške igralce zadnja priložnost za Tokio

Avtor: Marko Premrl
2. 6. 2021, 19.30

Laško bo od četrtka do sobote prizorišče pomembnega zadnjega koraka pred paraolimpijskimi igrami poleti na Japonskem. V dvorani Tri lilije bo potekal kvalifikacijski namiznoteniški turnir, po katerem bodo znani še zadnji potniki v Tokio. Za vozovnice se potegujejo tudi Slovenci.

V Laškem imajo ob pomoči krovne Zveze za šport invalidov Slovenije – Slovenskega paralimpijskega komiteja že veliko izkušenj s prirejanjem namiznoteniških tekmovanj za športnike invalide na vseh ravneh. Gostili so tudi že evropsko in svetovno prvenstvo, zdaj pa tekmovalce in prireditelje čaka nov izziv.

Kvalifikacijski turnir med 3. in 5. junijem bo prvi takšen pred paraolimpijskimi igrami doslej.

To bo še zadnja priložnost za igralce, da si priigrajo mesto na paraolimpijskem turnirju. V Laškem bo na voljo še 21 vozovnic v prav toliko različnih kategorijah, zagotovili si jih bodo vsi zmagovalci. V Slovenijo bi moralo po prvotnih načrtih priti 226 športnikov iz 50 držav, dan pred začetkom pa so prireditelji sporočili, da bo – zaradi pandemskih težav pri prihodu – številka 210 igralcev in 47 sodelujočih držav.

Slovenske barve bodo na domačem turnirju branili Andreja Dolinar, Luka Trtnik, Primož Kancler in Alen Bečirević, vodi jih selektor Ožbej Poročnik.

Predtekmovanje bo potekalo po skupinah, v katerih so trije ali štirje udeleženci. Iz vsake se bosta naprej uvrstila po dva, sledi pa del tekmovanja na izpadanje. V moški konkurenci bo 11 kategorij, v ženski pa deset. Zmagovalci sobotnih finalnih bojev si bodo zagotovili uvrstitev v Tokio.

“Moj cilj je, da bi se uvrstil iz skupine. Forma je, treningi so bili, zdaj je pomembna samo sproščenost. Malo treme je, glede na to, da je to eden največjih turnirjev, a to je pozitivna trema,” je pred Laškim dejal Bečirević.

“Ta turnir je videti zelo drugače, je nekaj posebnega. Res smo se nanj pripravljali in upam, da lahko čim bolje predstavljam našo reprezentanco. O formi bomo vedeli, ko bom udaril prvo žogico. Že dolgo ni bilo tekem, ampak trenirali smo zelo dobro in sem dobro pripravljen. Vsi, ki so tu, so prišli po uvrstitev na igre, zato se nočem obremenjevati s konkurenco,” pa je dejal tekmovalec s številnimi izkušnjami v Laškem Trtnik.

“Posebnost tokratnega prvenstva bo tudi v tem, da ga bomo izvajali času pandemije, ki narekuje še posebej težke pogoje za organizatorje športnih tekmovanj. Kljub vsem strogim zdravstvenim pogojem, ki jih je potrebno spoštovati, bomo poskušali športnikom zagotoviti spektakel, ki ga že skoraj dve leti ni nihče mogel zagotoviti,” je pomen tekmovanja orisal predsednik Zveze ŠIS-SPK Damijan Lazar.

Tekmovanje bo vodil Gorazd Vecko, sicer selektor britanske izbrane vrste. Zaradi omejitev veljajo posebni ukrepi, igralci bodo lahko le v hotelih in dvorani, tako da bo tudi logistika za izkušene prireditelje tokrat povsem nov izziv.

Pomlad je sicer tudi čas za še eno veliko namiznoteniško tekmovanje, a so se v slovenski zvezi zaradi epidemioloških razmer odločili, da bodo tradicionalni turnir Slovenia Open Thermana Laško, ki bo letos doživel že 17. izvedbo, tokrat premaknili na jesen.

 

Foto: ZSISPK
VIR: STA

Zadnje video vsebine

1

VIDEO:”Mož v pižami”- senzacija Eura 2016...Več

2

VIDEO: Zadnja priložnost za Löwa...Več

3

Ronaldo na novinarski konferenci presenetil s svojo potezo (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Gajser: Ni enostavno postati prvak, še težje pa je naslov ubraniti...Več

2

NA DANAŠNJI DAN: Krstna tekma Slovenije na velikih tekmovanjih (VIDEO)...Več

3

VIDEO: Drago Kos o pristojnostih sistema VAR...Več