single
[15]
171459

Lanišek po osvojitvi naslova poletnega državnega prvaka: “Pred zimo smo na pravi poti!”

Avtor: Rene Vidmar
27. 9. 2022, 22.14

Na poletnem državnem prvenstvu v smučarskih skokih v Kranju sta zmagala Anže Lanišek v moški in Ema Klinec v ženski konkurenci. Na tekmi mešanih ekip je slavila SSK Ilirija.

Lanišek je s tem ubranil naslov poletnega državnega prvaka iz lanske sezone, skupno pa je osvojil tretjega. Drugi je bil Lovro Kos, na tretje mesto pa je po sedmem mestu v prvi seriji skočil Peter Prevc.

“Osvojiti naslov državnega prvaka je čast. Tega sem zelo vesel. To je potrditev, da delamo v pravo smer in da smo na pravi poti pred zimo, kar pa nas tudi najbolj zanima,” je po zmagi za Smučarsko zvezo Slovenije dejal Lanišek.

V ženski konkurenci je Ema Klinec slavila pred olimpijsko prvakinjo Uršo Bogataj, ki je sicer vodila po prvi seriji. Tretje mesto je osvojila Nika Prevc.

“V zadnjem času sem kazala res dober nivo skokov, a še vedno nisem pričakovala naslova. Skakala sem lepo, prvi skok je bil še lepši. Veselim se nadaljnjega dela,” je dejala Ema Klinec.

Na tekmi mešanih ekip je zmagala ekipa SSK Ilirija v postavi Ema Volavšek, Rok Masle, Urša Bogataj in Lovro Kos. Druga je bila ekipa SSK Žiri v postavi Jerica Jesenko, Marcel Stržinar, Ema Klinec in Rok Oblak, tretja pa domača ekipa Triglava, ki so jo sestavljali Silva Verbič, Cene Prevc, Nika Prevc in Peter Prevc.

Foto: Sportida.com
Vir: STA

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Hamburški derbi zaznamoval neverjetni avtogol vratarja...Več

2

Slovenke kljub zmagi še vedno reprezentanca z najmanj sreče v ligi narodov (VIDEO)...Več

3

Apatič: “Maribor je že proti Muri razmišljal o Olimpiji” (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Zoran Zeljkovič: Čaka nas še veliko dela (VIDEO)...Več

2

Joker s klopi Verbič Sloveniji prinesel zmago in EP (VIDEO)...Več

3

Kek: “Fantje so si zaslužili evropsko prvenstvo, pokazali so, da so edinstveni” (VIDEO)...Več