single
[15]
196670

Lanišek nekaj metrov prekratek za (novo) kolajno, domače navijače razveselil evropski prvak Kubacki

Avtor: Klemen Verlič
1. 7. 2023, 19.40

Slovenski smučarski skakalec Anže Lanišek je na veliki skakalnici na evropskih igrah v Zakopanah na Poljskem osvojil šesto mesto (263,2 točki) in je bil najboljši v slovenski vrsti. Na veselje polnih tribun ciljne arene je zmagal domačin Dawid Kubacki (279,1).

Kubacki, drugi po prvi seriji, je v finalu prehitel Avstrijca Jan Hörla (273), vodečega po polovici tekmovanja. Tretje mesto je zadržal Nemec Philipp Raimund (271,8).

Timi Zajc je bil 14. (237,7), Domen Prevc 22. (232,5), Žiga Jelar 25. (231,3), Lovro Kos pa se na 31. mestu (113) ni uvrstil v finale.

“Sem kar zadovoljen z današnjim nastopom, čeprav sem v prvi seriji napravil najslabši skok danes. V primerjavi z malo skakalnico je bila hitrost veliko višja, potem lažje in višje prideš v drugi del. Ni treba toliko truda vložiti za boljše skoke in tako je enostavneje nastopiti,” je pojasnil Lanišek po zadnji skakalni tekmi na igrah.

Medaljo bronastega leska je osvojil na mešani ekipni tekmi. “Igre zapuščam z dobrimi občutki, medaljo imamo, poleg tega smo videli, kako smo pripravljeni v primerjavi s tekmeci. Smo na pravi poti in v pravo smer delamo. Za te tekme v Zakopanah se nismo posebej pripravljali in tudi tekmovali smo s starimi, lanskimi zimskimi dresi, ki so nam bili nekoliko pretesni, saj smo pridobili kakšen kilogram,” je dodal Lanišek.

Slovenija je v Zakopanah, kjer so na tretjih poletnih evropskih igrah v smučarskih skokih prvič nastopili zimski športniki, osvojila štiri medalje.

Nika Prevc je bila srebrna na srednji skakalnici in nato članica bronaste mešane ekipe, v kateri so bili še Nika Križnar, Zajc in Lanišek. Križnar je bila na veliki skakalnici zlata, Prevc pa srebrna in ima tako na teh EI edina v celotni slovenski reprezentanci tri odličja, Križnar pa dve.

Foto: Sportida.com
Vir: STA

Zadnje video vsebine

1

(VIDEO) Boromisa po porazu z Bravom: Oprosti vsem navijačem za sezono brez trofeje...Več

2

Arnol po zmagi proti Olimpiji: Današnja tekma je bil zrelostni izpit, ki smo ga uspešno opravili (VIDEO)...Več

3

VIDEO: Šeško sezono končal z izjemno strelsko formo in fantastičnim evrogolom...Več

Najbolj brano ta mesec

1

“Včasih je težko ves čas oživljati ogenj” (VIDEO)...Več

2

Kultni klub se vrača med elito: Tja ga je popeljal “ameriški Julian Nagelsmann” (VIDEO)...Več

3

Ko v deželi denarja zmanjka cekinov...Več