single
[6]
162285

Lani za zaključek peti, letos pa v skupini proti prvaku

Avtor: Marko Premrl
21. 6. 2022, 07.47

Lanskoletni zaključek serije King of the court v Dohi je bil za slovenskega odbojkarja na mivki Nejca Zemljaka uspešen. Ne le, da se je prebil čez skupinski del, prišel je vse do polfinala in zaključil na petem mestu. Se lahko letos povzpne na oder za zmagovalce?

Vrača se nova dimenzija odbojke na mivki, King of the court je serija, ki je požela precej uspeha, svojo vlogo pa so in tudi letos bodo odigrali Slovenci.

Prvo ime je Nejc Zemljak. Na zaključku lanske sezone je v Dohi igral z Latvijcem Mihailsom Samoilovsom in prišel do petega mesta, kar je zavidljiv rezultat. Pred tem je igral še v Utrechtu, tam v navezi z Janom Pokeršnikom. Osvojila sta šesto mesto.

Slovenci smo imeli na turnirju tudi že žensko predstavnico. Lani v Hamburgu sta bili Tjaša Kotnik in Tajda Lovšin trinajsti, rezultat je Kotnikova ponovila v Dohi skupaj s Čehinjo Martino Williams.

V Hamburgu ženske predstavnice to pot ne bomo imeli, Zemljak pa bo nastopil v kombinaciji z Nemcem Paulom Henningom, uvrščena pa sta bila v skupino B poleg avstralske, argentinske, čilske in katarske naveze. Slednja je v Dohi osvojila prvo mesto in domov odnesla ček za 15.000 dolarjev.

Tekmovanje King of the court boste lahko od četrtka do nedelje spremljali na Šport TV.

 

Foto: Sportida.com

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Gajser “osmodil” Prada po zunanji in postal kralj Indonezije...Več

2

NAPOVED TEDNA: Danes odbojka, nato pa motokros in Prva liga Telemach!...Več

3

VIDEO: Drugič zapovrstjo in osmič v sezoni donela slovenska himna...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Jan Pokeršnik: “Nova oblika odbojke na mivki je prinesla veliko razburljivosti”...Več

2

30 najvrednejših nogometašev Bundeslige...Več

3

Herlings: ‘’Zdajšnje kvalifikacije so dolgočasne!’’...Več