šport TV 1 logo
14:45
Udinese - Spezia Serie A
šport TV 2 logo
14:45
VN Mantove, 2. dirka MX2
šport TV 3 logo
15:15
Marseille - Metz Ligue 1

Lana Ščuka prvič v močnem turškem prvenstvu

Avtor: Marko Premrl
7. 6. 2020, 08.08

Slovenska reprezentantka v odbojki Lana Ščuka bo v prihodnji sezoni igrala v dresu ene najmočnejših ekip turškega prvenstva, Yesilyurt SK iz Carigrada. Triindvajsetletna odbojkarica se bo v turško prestolnico preselila iz Italije, kjer je minulo sezono igrala za A1-ligaša Pomi Casalmaggiore.

Slovenska odbojkarica se je v tujino prvič podala že pred petimi leti, ko je v sezoni 2015-16 podpisala pogodbo z ekipo Liu Jo Volley Modena in se že v krstni sezoni preizkusila v najmočnejši ligi. Sledila je selitev v Filottrano, od tam pa nazaj domov, k novogoriškem Gen-i Volleyju. Ščuka se je lani spet vrnila v Italijo, k Pomiju Casalmaggiore, zdaj pa je po njenih besedah čas, da se preizkusi še v izjemno močni turški ligi.

“Za Turčijo sem se odločila, ker mi predstavlja velik osebni izziv in v tem vidim velik napredek. Tako na osebni ravni, kot seveda tudi odbojkarsko gledano. Odločila sem se, da se bom prepustila toku življenja. Bomo videli, kaj mi bo vse to prineslo. Sezone se veselim, je pa vseeno prisotnega tudi nekaj strahu, saj bo vse skupaj zame nekaj čisto novega,” je sporočila.

Tako kot vse slovenske reprezentantke tudi 23-letna Ljubljančanka upa, da bo pred odhodom v tujino potekala še reprezentančna akcija in da bo ženska izbrana vrsta konec avgusta vendarle lahko nastopila v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo.

Slovenke si v boju s Češko, Latvijo ter Bosno in Hercegovino želijo zagotoviti še tretji nastop na prvenstvih stare celine.

“Zelo bom zadovoljna, če bomo lahko odigrale kvalifikacije, saj je bilo zaradi epidemije treniranje močno oteženo in bi mi reprezentančna akcija zelo pomagala vrniti se v formo. Prav tako imamo z dekleti ponovno možnost uvrstiti se na evropsko prvenstvo in podirati nove mejnike ženske reprezentance,” je optimistična.

V turškem prvenstvu je v lanski sezoni zelo uspešno igrala še ena naša reprezentantka, Saša Planinšec, in sicer za Aydin BBSK, v katerega se je preselila po končani sezoni v kitajskem prvenstvu.

 

Foto: Sportida.com
VIR: STA

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Supermanov let na Škofijah ni preprečil zadetka...Več

2

Perry in Ukić kot dirigenta igre Zmajev pričakujeta odlično sezono (VIDEO)...Več

3

Državno prvenstvo v trapu polno preobratov, pika na i pa razburljiv finale (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Juve zaradi Korejca zabredel v težave?...Več

2

Herlings šokiral: Ničesar nisem čutil od pasu navzdol...Več

3

BLOG: Eksperiment? Da, a z enormnimi možnostmi za uspeh!...Več