KVALIFIKACIJE EURO 2024
single
[15]
183430

Lampičeva ne bo nastopila na SP v Planici

Avtor: Blaž Magdič
6. 2. 2023, 17.58

Anamarija Lampič, do prejšnje sezone najboljša slovenska tekačica na smučeh, je po prestopu v biatlon prispela na prizorišče svojega prvega svetovnega prvenstva v novi panogi v nemški Oberhof. Na Instagramu je potrdila, da bo to njeno edino SP v tej sezoni in tako ne bo nastopila na letošnjem SP v nordijskem smučanju v Planici.

“Prispela sem na prizorišče mojega prvega SP v biatlonu, ki se ga že zelo veselim, čeprav mi je bolezen skoraj preprečila nastop. Vseeno sem vesela, da sem del ekipe, ki bo zastopala Slovenijo. Izkoristila bom vsako priložnost, da ga čim bolje doživim in se čim več naučim,” je zapisala Lampič.

“Hkrati vam povem, da bo to moje edino prvenstvo v tej sezoni, se pravi, da Planico izpuščam,” je dodala.

“Zahvaljujem se Smučarski zvezi Sloveniji in panogi teka na smučeh za vso podporo, ki ste mi jo nudili v vseh teh letih moje poti v tem čudovitem športu. Bilo mi je v izredno veselje in čast, da sem zastopala barve slovenske reprezentance v teku na smučeh. Hkrati se veselim nadaljnjega sodelovanja z vami, sedaj v novi disciplini.”

Svetovno prvenstvo v biatlonu bo na sporedu med 8. in 19. februarjem, SP v nordijskem smučanju v Planici pa med 21. februarjem in 5. marcem.

 

Foto: Sportida.com
Vir: STA

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Jeseničani gladko v finale alpske lige...Več

2

Murić po zadnji tekmi v EuroCupu: ”Težko rečem, kaj vse je bilo narobe, postalo je že smešno!” (VIDEO)...Več

3

Obetavni hrvaški organizator Cedevite Olimpije o vzornikih: “Odkar spremljam NBA je to Luka Dončić, tak košarkar se rodi enkrat na milijon let! (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Nekdanji dragulj Bayerna se spominja Der Klassikerja: ”Ljudje so samo zaradi te tekme kupovali sezonske vstopnice”...Več

2

VIDEO: Slovenija po preobratu v drugem polčasu do zmage na uvodu kvalifikacij!...Več

3

Roka tako, roka drugače, kaj je prav in kaj ni?...Več