puščica dol ikona
Trenutno na sporedu
puščica gor ikona
00:55 V ŽIVO
Argentina - Mehika, Nogomet - Prijateljska tekma
šport TV 1 logo
01:00
Vrhunci, Košarka - Španska liga
šport TV 2 logo
, -
šport TV 3 logo

Štiriindvajsetletna Norvežanka Stina Nilsson je zmagovalka ženskega olimpijskega sprinta smučark tekačic v prosti tehniki. V velikem finalu v Pyeongchangu je zanesljivo ugnala branilko naslova Norvežanko Maiken Caspersen Fallo in Rusinjo Julijo Belorukovo, ki sta osvojili srebro in bron.

Že pred sklepnim delom so iz boja za kolajne izpadle druga predstavnica ekipe ruskih olimpijskih športnikov Natalija Neprjajeva, Švedinja Hanna Falk in Američanka Jessica Diggins, ki so se uvrstile na mesta od štiri do šest.

Posebno presenečenje je bilo tretje mesto Belorukove, ki je letos edine stopničke osvojila s tretjim mestom v Ruki, januarja v Planici, denimo, pa je bila sedma. Švedinja in Norvežanka sta sicer najboljši sprinterki v svetovnem pokalu.

Dobro so se odrezale tudi Slovenke. Anamarija Lampič, ki je lani na tem prizorišču v okrnjeni konkurenci in na nekoliko drugačni progi dobila olimpijsko generalko, je olimpijski sprint končala na osmem mestu. V svoji polfinalni skupini je bila četrta.

Dvaindvajsetletna Lampičeva se je pogumno spopadla z izkušenejšimi tekmicami, na vrhu zadnjega vzpona pa je izgubila stik z ruskima olimpijskima športnicama Julijo Belorukovo in Natalijo Neprjajevo ter Američanko Jessico Diggins, ki so si na spustu ustvarile dovolj prednosti, da so med seboj odločale o prvih dveh mestih, v finale pa so se prebile vse tri. Na koncu je bila najboljša v skupini Belorukova.

V četrtfinalu sta nastopili tudi Katja Višnar in Alenka Čebašek ter v svoji skupini zasedli četrto in šesto mesto, neuradno pa končno 16. in 30. na igrah.

Že v kvalifikacijah so obtičali Nika Razinger ter oba moška predstavnika Miha Šimenc in Janez Lampič.

Smučarski tek, sprint, ženske:
ZLATO: Stina Nilsson (Šve)
SREBRO: Maiken Caspersen Falla (Nor)
BRON: Julija Belorukova (ROŠ)

Foto: Sportida.com

Vir: STA

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja