single
[2,3194]
166839

Lahko Vidovšek ujame rekord prve lige, ki ga drži klubski soigralec Vidmar?

Avtor: Urban Kolman
10. 8. 2022, 10.05

Olimpija je z novo zmago na nedeljskem večnem derbiju proti Mariboru podaljšala zmagovalni niz, ki traja od začetka sezone. Na štirih tekmah so zmaji zabeležili štiri zmage, prav tako v ligaški sezoni še niso prejeli zadetka. Največje zasluge za to ima mladi vratar Matevž Vidovšek, ki iz tedna v teden kaže kakovostne predstave. Z novo čisto mrežo je Vidovšek naredil nov korak do rekorda nepremaganosti, ki ga drži klubski soigralec Nejc Vidmar.

22-letni Vidovšek je kariero začel v Dravogradu in se pri 16 letih preselil v Italijo k Atalanti. Tam je igral za mladinske ekipe in bil dvakrat posojen v italijanske nižjeligaše. V drugi sezoni na Apeninskem polotoku je igral za Pescaro, v tretji za Reggino. V sezoni 2019/20 je zapustil Italijo in se preselil na Ciper k Agia Napi. Tam je preživel eno sezono, septembra 2020 se je vrnil v Slovenijo, ko je podpisal za zmaje.

Pred Vidmarjem je mejnik za najdaljši niz brez prejetega gola držal vratar Mure Boško Bošković, ki je bil nepremagan 692 minut. Vidmar je v dresu Domžal v sezoni 2014/15 bil nepremagan kar 1002 minut.

Zadetka ni prejel na prvih 10 tekmah sezone, v izkupiček pa se šteje tudi zadnja tekma prejšnje sezone. Če bi gledali le eno sezono, bi številka znašala 912 minut. Poleg tega je v isti sezoni na kar 21 tekmah od 35 mrežo ohranil nedotaknjeno, kar je prav tako rekord prve lige. Vidovšek bi tako s čisto mrežo na naslednji tekmi proti Gorici prišel skoraj do polovične številke njegovega vratarskega kolega.

Vidmarjev niz nepremaganosti je tako še daleč, Vidovšek in Olimpija sta naredila dobro tretjino poti do novega mejnika. Trenutnega bi ga lahko mladi vratar izenačil na tekmi proti Tabor Sežani, ki bo odigrana 1. oktobra. Izboljšal bi ga lahko na naslednji tekmi, ko Olimpijo čaka obračun z Bravom. Pred tem zmaje čakajo obračuni z Muro, Celjem, Domžalam, Radomljam, Koprom in Gorico.

Rekordov v primeru, da Vidovšek ujame Vidmarja, ne bi podrl le vratar, temveč tudi Olimpija. S štirimi zmagami brez prejetega zadetka so zmaji prišli točno na polovico dosežka Domžal, ki so v sezoni 2014/15 zmagale na osmih zaporednih tekmah, ne da bi prejele zadetek. V tem primeru Olimpija potrebuje le še 5 zmag brez prejetega zadetka.

Istočasno, kot bi nov mejnik postavil Vidovšek, bi ga seveda tudi zeleno-beli. Postali bi klub, ki na največ zaporednih tekmah ni prejel zadetka. Tudi, če Vidovšku ne uspe podreti rekorda, si vratarja že zdaj delita eno podobnost. Oba sta navajena, da v primeru čiste mreže soigralce počastita s krofi.

PLT: Olimpija – Gorica, v ponedeljek s studijskim delom ob 19.30 na Š1!

Foto: Sportida.com

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: SŽ Olimpija na prvi domači tekmi točke predala Celovcu...Več

2

VIDEO: Kako ne začeti tekme? Predava Las Vegas...Več

3

VIDEO: Jesenice na drugi domači tekmi v AHL do druge zmage...Več

Najbolj brano ta mesec

1

VIDEO: Jesenice na drugi domači tekmi v AHL do druge zmage...Več

2

Union Berlin: Novi nemški vladar?...Več

3

Tekma med Muro in Olimpijo dobiva tretji polčas: Riera na družbenem omrežju odgovarja Čontali (FOTO, VIDEO)...Več