single
[4]
158746

Lahko Nemci znova presenetijo Kanado?

Avtor: Urban Kolman
12. 5. 2022, 10.40

Jutri se na Finskem začne IIHF svetovno prvenstvo elitne divizije v hokeju na ledu. Za naslov prvaka se bo udarilo najboljših 16 reprezentanc sveta, obračune pa si boste lahko ogledali na ŠPORT TV!

Prvenstvo bosta odprli tekmi med Francijo in Slovaško ter ZDA in Latvijo. Zvečer bo sledil prvi večji obračun na prvenstvu, ko se bodo aktualni svetovni prvaki iz Kanade srečali z Nemci. Šlo bo za obračun med ekipama, ki spadata v krog ožjih favoritov za osvojitev prvenstva. Prvi favorit, domačin in olimpijski prvak, Finska se bo ob istem času udarila z Norveško.

V zadnjem medsebojnem dvoboju med ekipama je na letošnjih zimskih olimpijskih igrah v Pekingu prepričljivo slavila Kanada. Od Nemcev so v skupinskem delu bili boljši s kar 5:1. Ekipi sta se srečali tudi na uvodni tekmi prejšnjega svetovnega prvenstva in takrat je s 3:1 slavila Nemčija. Na koncu so prvenstvo osvojili Kanadčani.

Ekipi se redno srečujeta na svetovnem prvenstvu. Na prvenstvih leta 2018 in 2019 so brez večjih težav slavili Kanadčani. Leta 2019 so Nemčijo premagali s kar 8:1, leta 2018 pa s 3:0. Vseeno so v istem letu Nemci v polfinalu olimpijskih iger presenetljivo premagali Kanado. Končni rezultat je bil 4:3. V finalu je na koncu z identičnim rezultatom slavila Rusija.

Kdo bo zmagal tokrat? IIHF SP elitne divizije 2022: Nemčija – Kanada, jutri ob 19.15 na Š1!

Foto: AP Photo/Petr David Josek via Guliver

 

Zadnje video vsebine

1

Pancar: ”Če bom pridno delal, sem prepričan, da bo prišel moj čas!” (VIDEO)...Več

2

Darijan Matić – “zlati” kapetan Olimpije in del Murinega sanjskega vzpona...Več

3

Bundesliga: Pregled sezone 2021/22 (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

VIDEO: Matić za ŠTV: Obdobje v Olimpiji najlepše v karieri!...Več

2

Puš pred začetkom SP elitne divizije: “Prvak je lahko 8 ekip!”...Več

3

Poslovnež, ki je Koper vrnil na nogometni zemljevid: ”V nogometu ni garancije za uspeh!”...Več