šport TV 1 logo
19:25 V ŽIVO
SPAL - Udinese Serie A
šport TV 2 logo
19:30
Slavia Praha - Sparta Praha Češka liga
šport TV 3 logo
19:35
Rijeka - Dinamo Hrvaška liga

KZS razpis za prijavo ekip podaljšal do 30. junija

Avtor: Marko Premrl
17. 6. 2020, 13.29

Na zadnji seji v tekmovalni sezoni 2019/20 so člani izvršnega odbora Košarkarske zveze Slovenije (KZS) sprejeli sklep, da se razpis za prijavo članskih ekip za prihodnjo tekmovalno sezono podaljša za teden dni, torej do torka, 30. junija, do 12. ure, so sporočili iz KZS.

Podaljšan rok za prijavo ekip je bil določen na podlagi dogovora s predstavniki Združenj klubov v IO KZS, ki bodo v tem času klube seznanili s paketom pomoči KZS klubom po epidemiji novega koronavirusa.

Prav tako so člani IO KZS potrdili okviren koledar tekmovanj za sezono 2020/21, spremembe in dopolnitve registracijskega pravilnika in tekmovalnih predlogov ter predlagane licence tehničnim komisarjem in liste sodnikov za prihajajočo tekmovalno sezono.

Soglasno so sprejeli program dela reprezentanc mlajših starostnih kategorij za letošnje poletje in gradivo za redno letno skupščino KZS, ki bo potekala 30. junija.

Potrjeno je tudi, kdo se bo pomeril v tekmi superpokala, ki predstavlja tradicionalni uvod v novo tekmovalno sezono. Tekmovalni pravilnik namreč v 36. členu določa, da se na tekmi za superpokal pomerita državni prvak in pokalni prvak pretekle sezone.

Zaradi epidemije novega koronavirusa pretekla tekmovalna sezona ni bila zaključena in zato KZS v skladu s sklepom IO ni razglasila državnega prvaka v kategoriji članov.

Tako je IO KZS na seji sprejel sklep, da se na tekmi za superpokal 2020 pomerita finalist pokala Spar ter prvo oziroma drugouvrščena ekipa prvega dela državnega prvenstva. Gostitelj superpokala bo kranjski Triglav, ki je v sezoni 2020/21 napredoval v 1. SKL. Termin tekme bo znan naknadno.

 

Foto: Sportida.com
VIR: STA

Zadnje video vsebine

1

Albanec obstal sredi vrat in šokiral strelca enajstmetrovke (VIDEO)...Več

2

Čarobno zadel na peti zaporedni tekmi, sodnik in VAR sta ga “pokradla” (VIDEO)...Več

3

VIDEO: Ronaldo priznal, da občuduje Brozovića...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Kakšna blamaža Barce! Katalonci vodili z 2:0, tri sekunde pred koncem pa izgubili...Več

2

Oblak: Beckenbauerju sem rekel, ti samo javi pa pridem!...Več

3

Oblak madridski kralj prostih strelov (VIDEO)...Več