single
[38]
136716

Kysselefova v Turčiji do srebra, Hribarjeva do brona

Avtor: Klemen Verlič
12. 9. 2021, 20.20

Slovenski telovadki Tjaša Kysselef in Lucija Hribar se tudi s finala sezone svetovnega pokala v Mersinu vračata domov z odličji. Kysselefova je po zmagi na svetovnem izzivu v Kopru danes na preskoku osvojila srebrno kolajno, kar pomeni, da je tudi v skupni razvrstitvi sezone končala na drugem mestu. Hribarjeva pa je bila na bradlji tretja.

Kysselefova, varovanka trenerja Andreja Mavriča, je teden dni po koprski zmagi spet pokazala dva uspešna skoka in s 13,725 točke le za malo zaostala za zmago. Če bi danes zmagala, bi najboljša slovenska telovadka postala tudi skupna zmagovalka sezone Mednarodne gimnastične zveze (Fig), tako pa je skupno na lestvici končala na drugem mestu.

Današnja in skupna zmaga na preskoku je pripadla Madžarki Marii Csenge Bacskay (13,775). “Kaj naj rečem? Seveda sem si želela zmago. A odločale so stotinke in tokrat je bila tekmica v igri stotink uspešnejša,” je iz Turčije sporočila junakinja slovenskega tabora in v isti sapi dodala, da je s svojim nastopom lahko zelo zadovoljna.

“Zadovoljna sem s skokoma, ker sem ju opravila bolje kot v kvalifikacijah. Pa tudi oba sem še otežila. Moja predstava na preskoku je bila res lepa,” je dodala Kysselefova.

Osemindvajsetletna Ljubljančanka pa si je v kvalifikacijah poleg preskoka pritelovadila še en finale. Danes je med najboljšo osmerico na gredi z 11,700 zasedla peto mesto.

“Medtem ko sem s preskokom lahko zelo zadovoljna, pa sem malo bolj razočarana nad nastopom na gredi. Sicer peto mesto sploh ni slabo, ta dobra uvrstitev me je pravzaprav kar malo presenetila, a sestava se mi res ni posrečila,” je še dejala telovadka Zelene jame.

Kysselefova zdaj do oktobrskega svetovnega prvenstva ne bo več tekmovala: “Veliko nagrado Sombotela bom letos izpustila, saj ne potrebujem še ene tekme. Raje se bom v miru posvetila pripravam na vrhunec jesenske sezone, svetovno prvenstvo na Japonskem.”

Hribarjevi pa je spet uspel dober nastop na dvovišinski bradlji, ki ji je po Kopru prinesel še eno bronasto odličje. Za prikazano je 19-letna telovadka, ki vadi pod vodstvom Nataše Retelj, prejela 12,500 točke. Z oceno 13,300 je zmagala madžarska telovadka Zoja Szekely.

V popoldanskem delu finalov po orodjih na sklepni tekmi svetovnega pokala to sezono je Hribarjeva nastopila še na parterju, kjer je z 12,250 točke zasedla šesto mesto.

Medtem so vsi trije telovadci, ki so Slovenijo zastopali na zadnjem svetovnem izzivu sezone, nastope končali že v kvalifikacijah. Sašo Bertoncelj in Luka Kišek sta na konju z ročaji po napakah ostala zunaj finala, prav tako Luka Bojanc na krogih.

Vrhunec sezone telovadce čaka oktobra, ko se bodo za odličja pomerili na svetovnem prvenstvu na Japonskem.

Foto: Sportida.com
Vir: STA

Zadnje video vsebine

1

Allegri besnel po tekmi: ”In oni bi radi igrali za Juventus!” (VIDEO)...Več

2

Lotrič: Evropa nam bo prinesla veliko novih izkušenj (VIDEO)...Več

3

VIDEO: Bo Olimpija eno izmed presenečenj letošnje ICEHL?...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Olimpija v ICEHL...Več

2

Pred derbijem na ŠTV: Mulahusejnović je novi Džeko (video)...Več

3

Puškaša naj dobi … kuža!...Več