šport TV 1 logo
23:00
Lazio - Juventus Serie A
šport TV 2 logo
23:15
Lille - Montpellier Ligue 1
šport TV 3 logo
23:00
Angers - St. Etienne Ligue 1

Kuznjecovu zaradi kokaina tri tekme prepovedi v NHL

Avtor: Marko Premrl
15. 9. 2019, 16.40

Vodstvo severnoameriške hokejske lige NHL je ruskega hokejista Jevgenija Kuznjecova kaznovalo s prepovedjo nastopanja na treh tekmah v novi sezoni, ker so na testiranjih med svetovnim prvenstvom spomladi v Bratislavi v njegovem vzorcu našli sledi kokaina. Krovna zveza IIHF je avgusta Rusa Kaznovala s štiriletno prepovedjo igranja.

IIHF je ruskega napadalca ekipe Washington Capitals kaznovala s prepovedjo igranja na vseh tekmovanjih pod svojim okriljem. V ligi NHL ta kazen ne velja, kokain tudi ni na seznamu prepovedanih sredstev. Tri tekme prepovedi so mu v vodstvu lige izrekli zaradi “neprimernega vedenja”.

Kuznjecov se je ta teden o svojem neprimernem obnašanju na sestanku pogovoril s komisarjem lige Garyjem Bettmanom, prostovoljno se je tudi udeležil programa za pomoč pri pri zlorabah drog in zdravstvenih težavah.

Napovedal je, da kazni ne bo ugovarjal in da bo skušal v prihodnosti popraviti slab vtis, ki ga je njegov pozitiven test pustil pri navijačih in soigralcih.

“Rad bi se zahvalil vsem za podporo. Več kot hvala ne morem reči, a za svoje moštvo bom naredil vse,” je dejal Kuznjecov. Zaradi kazni v NHL bo ostal brez prvih treh tekem nove sezone, prvič bo lahko za Washington igral proti Dallasu 8. oktobra. Kazen ne velja za pripravljalne tekme, prav tako se lahko 27-letni hokejist udeležuje priprav svoje ekipe.

Test, po katerem so v njegovem telesu našli sledi prepovedanega sredstva, je IIHF izvedla med SP 26. maja. Na tekmah pod okriljem IIHF, kamor spadajo tudi olimpijske igre, ne bo smel nastopati naslednja štiri leta, kazen se bo iztekla 12. junija 2023.

 

Foto: Guliver/Getty Images
VIR: STA

Priporočamo še

1

Brat Nejc pridno snemal, Tim pa letel kar 40 metrov (VIDEO)...Več

2

(INTERVJU) Aleš Mertelj: Nobenih težav ne bi imel s povratkom na Češko...Več

3

In vendar se (znova) kotali...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Portret legende: Alessandro Del Piero...Več

2

FOTO: Ruska atletska lepotica: Ponudili so mi 200.000 mesečno...Več

3

Iz Beneventa: Slovenci, to je vaš nov Josip Iličić...Več