šport TV 1 logo
20:55 V ŽIVO
Rio Ave - Milan Kvalifikacije za Ligo Europa
šport TV 2 logo
21:30
Nanterre 92 - Cedevita Olimpija Eurocup
šport TV 3 logo
21:30
Osijek - Gorica Hrvaška liga

Kurtić za ŠTV: Nisem še rekel zadnje, Jojo je TOP 5 na svetu!

Avtor: Žiga Ikič
2. 4. 2020, 15.29

V času, ko smo priklenjeni na bolj ali manj bivanje med domačimi štirimi stenami, lahko z zunanjim svetom komuniciramo s pomočjo moderne tehnologije. Zato smo poklicali slovenskega reprezentanta in člana italijanske Parme Jasmina Kurtića, ki nam je zaupal veliko zanimivih odgovorov. V obširnem video pogovoru smo se dotaknili aktualnega stanja s koronavirusom, stanja v Italiji, njegove sezone v Spalu in pri Parmi, preostanka kariere in - seveda - velikega prijatelja Josipa Iličića.

Jasmin, spremljate novice iz Italije, vas zanima kaj se tam dogaja? Vas boli, ko vidite posledice koronavirusa? Huje je sploh v regijah, kjer ste preživeli res velik del kariere?

O teh stvareh se pogovarjam tudi z nekaterimi, ki so z družinami ostali v Parmi, slišal sem se tudi z Iličićem in Krhinom. Po eni strani sem vesel, da sem še pravi čas prišel v Slovenijo, ker je težko, ko si v Italiji sam, zaprt v enem prostoru in stalno razmišljaš o težavah. Tukaj imam družino, z otrokom se igramo in gremo na zrak, zato lahko vse skupaj malce odmisliš. Ampak zvečer pogledaš novice in se znova zaveš, da se bo treba vrniti in ti je žal, da se to dogaja.Upam, da se bo to kmalu končalo, da se bomo lahko vrnili k našim obveznostim.

Verjetno si želite, da si kaj najhitreje nogomet znova začne, ampak kaj menite, se bo Serie A nadaljevala ali bi morda bilo bolje da se misli preusmerijo v naslednjo sezono?

Menim, da moramo počakati, da se vse skupaj popolnoma umiri. Mislim, da je to velika stvar in jo bo težko pozabit. Še dolgo bomo imeli čuden občutek, ljudje si ne bodo želeli dajati roke, uporabljali bomo rokavice in vse razkuževali. Trajalo bo, da se vrnemo v stare tirnice.

Za vas je bila ta sezona zelo zanimiva, najprej kar mučna prva polovica sezone s Spalom, nato pa lep prestop h Parmi?

Pri Spalu v Ferrari sem preživel zelo lepi dve leti, tam sem se odlično počutil, prav tako moja družina. Nekateri ljudje se niso držali dogovorov, zato smo se na korekten način razšli, Parma pa si me je najbolj želela. Parma je velik klub, ima odlične pogoje, mesto je manjše, a zelo moderno. Ni veliko pritiska s strani kluba in navijačev ter sem zelo zadovoljen.

Kako pa je biti član Parme? Ste takoj začutili, da gre za enega večjih klubov v Italiji, klub s tradicijo, navijači, uspehi, nenazadnje so v tem dresu igrali številni velikani?

Številni pravijo, da je v Italiji Parma med šestimi največjimi klubi v smislu tradicije in zgodovine. Vemo v kako zahtevnem položaju je bil klub pred nekaj leti in ljudje so se močno trudili, da so ga spravili na mesto, kjer je zdaj. Ampak menim, da gre Parma lahko še višje.

Vaši načrti za prihodnost? Nekaj let igranja je zagotovo še pred vami, v Serie A ste se očitno odlično znašli, nameravate tam ostati do konca kariere?

Nisem si mislil, da bom tako dolgo igral v Serie A, ampak tu sem že dolgo in se odlično počutim. Imam 31 let, ampak to je le številka. Odlično sem pripravljen in to v modernem nogometu pomeni ogromno. Trudim se in delam, da bi v karieri, s Parmo ali katerim drugim klubom, naredil še kaj več, ker mi to tudi manjka. Jezik obvladam, spoznal sem veliko ljudi, ki so v nogometu še precej dlje od mene in sanjam, da bi tu sklenil kariero.

Dotakniva se še Josipa Iličića, kako vidite njegov izjemen preboj v tej sezoni? Odlično ga poznate, kaj so glavni razlogi, da je postal eden najbolj vročih igralcev na svetu?

Ni posebnih razlogov, vselej sem govoril, da je treba dati fantu čas, da igra svoj nogomet. Morda je bil doslej zapostavljen pri italijanskih medijih, zdaj pa jih je z igro prepričal v nasprotno. Jojo ima kvalitete, ki jih drugi nimajo, to pa vidijo tudi ostali trenerji, direktorji in predsedniki klubov. Dokazuje, da je med petimi najboljšimi nogometaši na svetu.

 

Foto: Guliver/Getty Images
Video: ŠTV

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Supermanov let na Škofijah ni preprečil zadetka...Več

2

Perry in Ukić kot dirigenta igre Zmajev pričakujeta odlično sezono (VIDEO)...Več

3

Državno prvenstvo v trapu polno preobratov, pika na i pa razburljiv finale (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Juve zaradi Korejca zabredel v težave?...Več

2

Herlings šokiral: Ničesar nisem čutil od pasu navzdol...Več

3

BLOG: Eksperiment? Da, a z enormnimi možnostmi za uspeh!...Več