single
[2,3194]
230539

Krznar pred prvo evropsko oviro: “Flora je estonski prvak, gre za moštvo, ki si zasluži spoštovanje”

Avtor: Urban Kolman
10. 7. 2024, 10.55

Nogometaši Celja bodo danes ob 18. uri v Tallinnu igrali tekmo 1. kroga kvalifikacij za ligo prvakov. Slovenski prvak se bo meril s tamkajšnjo Floro. Povratna tekma bo v Celju 16. julija.

“Flora je estonski prvak, ki ima v svojem moštvu štiri reprezentante. To pomeni, da gre za moštvo, ki si zasluži spoštovanje in je navajeno zmagovati. Igra napadalen nogomet, kar nam odgovarja,” je pred gostovanjem v Estoniji dejal trener Celja Damir Krznar.

Dodal je še, da meni, da je njegova ekipa na podobno visoki ravni, zato se nadeja, da bo njegovim varovancem uspelo preskočiti estonsko oviro, čeprav jih ne vidi kot favorite.

Celje je od ekipe iz prejšnje sezone izgubilo predvsem Jegorja Pruceva, a pripeljalo nekaj odmevnih okrepitev, kot so Lovro Štubljar, Matija Kavčič in Ivan Brnić. V ekipi je spet tudi slovenski reprezentant Žan Karničnik, ki pa ga bodo po predstavah na evropskem prvenstvu v Celju težko zadržali.

Transfermarkt ekipo Celja ocenjuje na 12,44 milijona evrov, omenjeni Brnić pa je z 1,2 milijona najvrednejši igralec, sledita Karničnik in Aljoša Matko s po milijonom. Za primerjavo – Flora je vredna 3,59 milijona, nihče od igralcev, ki so večinoma Estonci, pa ne presega vrednosti 300.000 evrov.

Če Celju uspe priti v 2. kvalifikacijski krog, ga tam čaka boljši iz dvoboja med Slovanom iz Bratislave Kenana Bajrića in makedonsko Strugo, v primeru izpada pa nadaljevanje v konferenčni ligi.

Vir: STA
Foto: Sportida.com

Zadnje video vsebine

1

Bravo poražen na svoji krstni evropski preizkušnji (VIDEO)...Več

2

“Prodal” je Kavčiča, bo zdaj še Jovana? Poplatnik je vlečni voz Brava in prvi adut v Evropi (VIDEO)...Več

3

Sekulić po izpadu odgovarja kritikom: “Vedno je najlažje kritizirati in kriviti trenerja” (VIDEO)...Več

4

(VIDEO) Herlings z opravičilom Gajserju: Žal mi je, da sem ga moral prehiteti na takšen način...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Luka Dončić: “Vsakič mi je v čast igrati za Slovenijo” (VIDEO)...Več

2

Vilfan po visokem porazu Slovenije proti Grčiji: Pričakujem, da bo selektor nepreklicno odstopil (VIDEO)...Več

3

Benjamin Šeško “odprl” srce in nagovoril navijače (FOTO)...Več