single
[13]
121756

Križnarjeva osvojila tretje mesto in izgubila vodstvo v skupnem seštevku

Avtor: Kenny Jan
20. 3. 2021, 14.48

Avstrijka Marita Kramer (232,1 točke) je zmagovalka prve posamične tekme za svetovni pokal smučarskih skakalk v ruskem Nižnjem Tagilu. Na drugem mestu je končala Japonka Sara Takanashi (224,1), ki je s tem prevzela vodstvo v skupnem seštevku pred najboljšo Slovenko Niko Križnar (218,1), ki je bila tokrat tretja.

V skupnem seštevku ima tako Takanashijeva 15 točk naskoka pred Križnarjevo. Ima 686 točk, najboljša slovenska skakalka pa 671. Tretja je današnja zmagovalka Kramerjeva s 560 točkami. Ema Klinec je peta s 430 točkami.

Dvajsetletnica iz Delnic v Poljanski dolini je v Rusijo prišla v rumeni majici vodilne, do konca pa so še tri posamične preizkušnje. Na današnji je obakrat skočila 94 metrov in za šest točk zaostala za najbližjo tekmico v boju za veliki kristalni globus. S tem je desetič v karieri zasedla mesto na stopničkah.

Od obeh glavnih pretendentk za skupno zmago v sezoni 2020/21 pa je bila prepričljivo boljša Kramerjeva. Avstrijka je dobila četrto tekmo v tem tekmovalnem obdobju.

Ema Klinec (201,9) je na koncu zasedla 11. mesto. Po prvi seriji je bila deveta, v spremenljivih vetrovnih razmerah pa je v finalu skočila 90,5 m. Dve mesti za Klinčevo je prvo od dveh tekem ta konec tedna končala Špela Rogelj (200,9).

Do točk sta prišli še Katra Komar (180,4) in Urša Bogataj (169,6). Komarjeva je v drugo precej popravila uvrstitev in zasedla 19. mesto, Bogatajeva pa je po 27. po prvi seriji nazadovala na končno 28. Finale je s 33. mestom zgrešila Jerneja Repinc Zupančič (79,7), ki v Rusiji v zadnjem delu sezone na turneji Blue Bird nastopa namesto Jerneje Brecl.

V nedeljo se bo druga od štirih tekem v Rusiji, zadnji bosta prihodnji konec tedna v Čajkovskem, začela ob 13. uri.

Vir: STA
Foto: Sportida

Zadnje video vsebine

1

Gajser ekskluzivno za Šport TV: ”Občutek, ko imaš svojo progo, je fenomenalen” (VIDEO)...Več

2

Med množico Francozov po derbiju Ligue 1 pretep dveh italijanskih reprezentantov (VIDEO)...Več

3

Po enajstih letih črno-modra navijaška norija na ulicah Milana (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

“Inter do naslova? Seveda, če pa so pripeljali mene”...Več

2

Andrea, kaj ti je bilo tega treba?...Več

3

Marotta provocira Juventine: Komaj čakam, da pridem v Torino kot prvak...Več