single
[13]
122142

Križnarjeva na stopničkah, a brez skupnega vodstva

Avtor: Kenny Jan
26. 3. 2021, 14.40

Avstrijska smučarska skakalka Marita Kramer (258,1 točke) je zanesljiva zmagovalka prve od dveh posamičnih tekem finala svetovnega pokala v Čajkovskem v Rusiji. Najboljša Slovenka je bila Nika Križnar (223,4) na tretjem mestu, kljub stopničkam pa je izgubila vodstvo v skupnem seštevku pokala.

V pokalu ima po današnji predzadnji posamični tekmi sezone 15 točk zaostanka za Japonko Saro Takanashi (234,8 točke), ki je bila danes druga in se še 109. v karieri prebila na oder za zmagovalke. V skupnem seštevku ima na prvem mestu 826 točk, Križnarjeva pa na drugem 811. Kramerjeva, ki je to zimo zmagala še šestič, ima 760 točk.

Po prvi seriji je Japonka zasedala drugo mesto in ubranila položaj, medtem ko je Križnarjeva napadla s petega mesta po nekoliko slabšem prvem skoku. V drugo je skočila 94 metrov, prevzela vodstvo ter pridobila dve mesti.

Še štiri Slovenke so danes osvojile pomembne točke za seštevek pokala narodov, kjer Slovenke lovijo zmago. Špela Rogelj (210,6) je bila druga najboljša Slovenka na šestem mestu. V finalu je napadla z 11. mesta in z odličnim skokom, dolgim 92 m, pridobila nekaj mest.

Rogljeva na posamičnih tekmah tako visoko ni bila vse od Ljubnega pred petimi leti, ko je bila peta. S tem je 26-letnica osvojila novih 40 točk za seštevek pokala narodov. V njem so Slovenke sicer izgubile vodstvo. Imajo 2403 točke, Avstrijke na vrhu pa 2430. Pomembne točke bodo na voljo v soboto na ekipni tekmi (13.00). Za zmago bo na voljo 400 točk, drugo mesto prinaša 350, tretje pa 300 točk.

Druga najboljša slovenska skakalka te sezone, Ema Klinec (187,4), je bila tokrat le 22. Tri mesta pred njo je končala Urša Bogataj (191,8). Katra Komar (192,2) je prvo od dveh posamičnih tekem končala na 17. mestu. Doslej je bila le dvakrat v svetovnem pokalu boljša na 16. mestu. V finale se ni uspelo uvrstiti le Jerneji Repinc Zupančič. Tekmovanje je končala na 39. mestu.

Po sobotni ekipni preizkušnji v nedeljo ob 8. uri sledi še veliki finale ženske sezone na veliki skakalnici. Takrat bosta padli tudi odločitvi v obeh skupnih seštevkih.

Vir: STA
Foto: Getty Images

Zadnje video vsebine

1

Gajser ekskluzivno za Šport TV: ”Občutek, ko imaš svojo progo, je fenomenalen” (VIDEO)...Več

2

Med množico Francozov po derbiju Ligue 1 pretep dveh italijanskih reprezentantov (VIDEO)...Več

3

Po enajstih letih črno-modra navijaška norija na ulicah Milana (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

“Inter do naslova? Seveda, če pa so pripeljali mene”...Več

2

Andrea, kaj ti je bilo tega treba?...Več

3

Marotta provocira Juventine: Komaj čakam, da pridem v Torino kot prvak...Več