single
[3137]
144177

Kritični Bellingham pod drobnogledom zaradi intervjuja po tekmi z Bayernom (VIDEO)

Avtor: Klemen Verlič
6. 12. 2021, 11.16

Jude Bellingham v naslednjih dneh lahko pričakuje kazen zaradi svojih komentarjev po porazu Borussie iz Dortmunda na derbiju proti Bayernu. Anglež je bil v intervjuju za televizijo kritičen glede odločitev glavnega sodnika Felixa Zwayerja.

Za tokratni Der Klassiker bi zagotovo lahko rekli, da je bil precej kontroverzen. Gostitelji so prepričani, da bi morali v svojo korist prejeti kar dve enajstmetrovki, a je v obeh primerih piščalka Zwayerja ostala nema. Se je pa nemški delivec pravice odločil, da na belo točko pokaže v 77. minuti tekme, ko je v kazenskem prostoru z roko igral Mats Hummels. Prav z omenjene enajstmetrovke je Bayern po golu Lewandowskega tudi prišel do zelo pomembne zmage, s katero si je na vrhu lestvice priigral štiri točke prednosti.

Glede sojenja na tako pomembnem obračunu so bili kritični številni člani dortmundske zasedbe. Najglasnejši med njimi pa je bil Jude Bellingham. “Zame to ni bila enajstmetrovka. Mats se je boril za žogo in je sploh ni gledal. Ampak to niti ni edina čudna sodniška odločitev na tekmi. Ko takšno pomembno tekmo dodeliš sodniku, ki je v preteklosti že prirejal rezultate, lahko pričakuješ, da se bo zgodilo kaj takšnega,” je v intervjuju po obračunu dejal mladi Anglež.

Sploh zaradi zadnjih očitkov v njegovi izjavi le to že preiskuje nemška nogometna zveza, ki bo 18-letnika skoraj zagotovo kaznovala. V naslednjih dneh pa bo jasno kako strogo. Bellinghamovi očitki so se sicer nanašali na incident iz leta 2005, ko je Zweyer prejel polletno prepoved sojenja zaradi sodelovanja z Robertom Hoyzerjem, ki je takrat priznal namerno prirejanje rezultatov.

Foto: David Inderlied/AP Images via Guliver

Zadnje video vsebine

1

Zoran Dragić: Ob povratku je bilo kar malo čudno, imam pa veliko motivacijo...Več

2

Bečirović: Boljše nadgradnje kot je Dragić, si nismo mogli želeti (video)...Več

3

Gol januarja: fantastičen volej za pozno in zelo pomembno izenačenje (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Luka Modrić, ubrani mojster neskončne simfonije...Več

2

Prva violina HRC Honde začela s pripravami na novo sezono (FOTO)...Več

3

V pogodbi zahteval klavzulo in jo dobil, ni mu treba na tekmo, če je bil na koncertu...Več