single
[15]
181583

Kristoffersen v drugi vožnji do krone v Wengnu, Hadalin 27.

Avtor: Blaž Magdič
15. 1. 2023, 16.09

Norvežan Henrik Kristoffersen je zmagal na današnjem slalomu alpskih smučarjev za svetovni pokal v Wengnu. V drugi vožnji je prehitel domačina Loica Meillarda, ki je na drugem mestu zaostal 0,2 sekunde. Tretji je bil še en Norvežan Lucas Braathen (+0,49). Edini Slovenec Štefan Hadalin je osvojil 27. mesto, za zmagovalcem je zaostal 6,24 sekunde.

Na vrhu današnje razvrstitve se je odvila dramatična končnica v težkih pogojih z visokimi temperaturami, sneženjem ter mehko snežno podlago. V teh se je najbolj znašel Kristoffersen, ki je tako zabeležil 30. zmago v svetovnem pokalu.

Na 200. tekmi svetovnega pokala v karieri je kot drugi po prvi vožnji prevzel vodstvo in v cilju čakal na vožnjo Meillarda, ki v spodnjem delu ni mogel držati tempa Norvežana.

Na stopničkah za zmagovalce sem jima je pridružil še Braathen, ki je obdržal tretje mesto po prvi vožnji in tako četrtič v tej sezoni pristal na stopničkah.

Z zmago je Kristoffersen skočil na prvo mesto razvrstitve svetovnega pokala v slalomu. Zbral je 320 točk, 10 več od Braathna. Avstrijec Manuel Feller, ki je odstopil v prvi vožnji, je tretji z 241 točkami.

Hadalin je kot zadnji iz prve vožnje ujel finale današnje tekme, zaostanek za vodilnim po polčasu je znašal 5,65 sekunde. Tako kot v prvi vožnji, ko je zdrsnil v drugem ovinku, se je tudi v drugi moral reševati, saj je na polovici proge zdrsnil in lovil naslednji količek.

Iz težav se je rešil, a na tem mestu izgubil veliko časa, tako da je na koncu kljub ugodnim pogojem za prve tekmovalce na drugi progi uspel prehiteti le tri tekmece, od teh sta dva odstopila.

Hadalin je po tekmi obžaloval veliki napaki, a obenem bil vesel s sicer prikazanim smučanjem. “Takšne napake bo treba v prihodnosti izničiti. Sicer pa je hitrost mojega smučanja v tem trenutku kar dobra in to me veseli. Nove točke so tukaj in en ponovni korak naprej,” je dejal za Smučarsko zvezo Slovenije.

Nad pogoji na progi ni bil zadovoljen slovenski trener Klemen Bergant. “Danes je bila precej neregularna tekma. Od prvega do 30. v prvem teku je bilo 5,65 razlike. Če bi bil normalen slalom, Štefan ne bi bil v finalu. Dobil je priložnost, a žal tudi v drugo naredil napako in potem ni več našel tiste prave hitrosti,” je ocenil slovenski strokovnjak.

 

Foto: Sportida.com
Vir: STA

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Hrvaški ostrostrelec z evrogolom Stuttgartu pred nosom ukradel zmago...Več

2

Bayern v hudih težavah? Umaknite se, prihaja kapetan s torpedom v nogah (VIDEO)...Več

3

VIDEO: “Ajdovski Messi” na futsal debiju dosegel gol s peto, s podplatom pa dvignil publiko na noge...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Odprta knjiga Juventusovih skrbi...Več

2

Nov vlagatelj, novi sponzorji, novi igralci, a stari cilji in želje...Več

3

Najboljši strelec lige Nova KBM Bilić: “Osebna statistika ni pomembna, če ekipa ne zmaguje”...Več