single
[15]
153684

Kristoffersen osvojil slalomski globus

Avtor: Urban Kolman
20. 3. 2022, 15.13

Henrik Kristoffersen je zmagovalec slalomskega seštevka sezone svetovnega pokala alpskih smučarjev 2021/22. Svoj tretji slalomski mali kristalni globus je potrdil z drugim mestom na zadnjem slalomu sezone v Meribelu. Na zadnji tekmi sezone je zmagal Atle Lie McGrath, ki je v norveškem dvoboju ugnal Kristoffersena.

Po prvi vožnji zadnjega slaloma sezone svetovnega pokala v alpskem smučanju v Meribelu v Franciji so na vrhu razpredelnice bili kar trije Norvežani. Vodil je Lucas Braathen, a v finalu ni ponovil vožnje s prve proge in je zdrsnil na enajsto mesto ter s tem tudi prepustil boj za mali globus.

Kristoffersen je po polovici tekmovanja na drugem mestu zaostajal pet stotink. Kljub temu, da njegova vožnja v finalu ni bila brezhibna, je 27-letni Norvežan ubranil drugo mesto ter s tem osvojil tudi slalomski globus.

Edini, ki bi še lahko ogrozil njegovo prevlado, je bil prav Braathen. McGrath je po prvi vožnji na tretjem mestu zaostajal 21 stotink sekunde. V finalu pa je za 37 stotink ugnal Kristoffersena. Tretje mesto na zadnji tekmi sezone je osvojil Avstrijec Manuel Feller (+0,77).

V slalomskem seštevku je Kristoffersen svoj četrti mali globus osvojil s 451 točkami, Feller na drugem mestu je zbral 361 točk, McGrath na tretjem pa 348 točk.

Braathen, ki je pred zadnjim slalomom za Kristoffersenom na drugem mestu zaostajal 48 točk, je po ponesrečenem finalu na koncu končal na četrtem mestu v slalomskem seštevku, s pičlo točko zaostanka za McGrathom.

Kristoffersen je slalomska globusa osvojil še v letih 2016 in 2020, ko je bil najboljši tudi v veleslalomskem seštevku.

Norvežana sta zmagala na zadnjih štirih slalomih sezone. McGrath je bil pred Meribelom najboljši tudi na nočni tekmi v Flachauu, Kristoffersen pa je zmagal na obeh slalomih v Garmisch-Partenkirchnu.

Veliki kristalni globus je bil oddan že pred finalom sezone v Meribelu, osvojil ga je Švicar Marco Odermatt, ki v slalomu ne tekmuje.

Slovenija ni imela predstavnika na zadnjem moškem slalomu sezone.

Vir: STA
Foto: Sportida.com

Zadnje video vsebine

1

Mariborčani zbrali vrhunce poslovilne tekme “največjega, ki je kadarkoli nosil vijolični dres” (VIDEO)...Več

2

Pancar: ”Če bom pridno delal, sem prepričan, da bo prišel moj čas!” (VIDEO)...Več

3

Darijan Matić – “zlati” kapetan Olimpije in del Murinega sanjskega vzpona...Več

Najbolj brano ta mesec

1

VIDEO: Matić za ŠTV: Obdobje v Olimpiji najlepše v karieri!...Več

2

Puš pred začetkom SP elitne divizije: “Prvak je lahko 8 ekip!”...Več

3

Poslovnež, ki je Koper vrnil na nogometni zemljevid: ”V nogometu ni garancije za uspeh!”...Več