single
[8]
172709

Kristjan Čeh prejemnik znaka Leona Štuklja

Avtor: Blaž Magdič
10. 10. 2022, 17.10

Univerza v Mariboru je danes pripravila sprejem za slovenskega atletskega šampiona Kristjana Čeha. Rektor Zdravko Kačič je Čehu podelil priznanje znak Leona Štuklja, ki bi ga sicer prejel septembra na slovesnosti ob dnevu univerze, a se je ni mogel udeležiti.

Čeh, študent na fakulteti za kmetijstvo in biosistemske vede v Mariboru, je priznanje prejel za izjemne športne dosežke v svetovnem merilu v metu diska, so v sporočilu za javnost zapisali na mariborski univerzi.

Vendar Čeh ni le izjemen atlet, so dodali, je tudi študent, vpisan v študijski program Agronomija. Čeprav trenutno svoj čas intenzivno posveča predvsem profesionalnemu športu, zase pravi, da se po koncu športne kariere želi posvetiti kmetijstvu kot pomembnemu in sestavnemu delu svojega življenja.

Znak Leona Štuklja, poimenovan po olimpijcu Leonu Štuklju, se podeljuje študentom Univerze v Mariboru za vidnejše športne dosežke na širšem mednarodnem področju, med katere se štejejo olimpijska medalja na poletnih ali zimskih igrah ter medalja na svetovnem ali evropskem prvenstvu.

 

Foto: Sportida.com
Vir: STA

Zadnje video vsebine

1

Nikdar več “Neverkusen”, Bayer je premierno nemški prvak! (VIDEO)...Več

2

VIDEO: Šeško dosegel svoj 9. zadetek v Bundesligi in Leipzigu pomagal do nove zmage...Več

3

Gajser po novih stopničkah: “Neverjetnim slovenskim navijačem sem želel pokloniti zmago” (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Sanjska Slovenija v sanjskih Stožicah: Cristiano in soigralci pokleknili z 2:0!...Več

2

BLOG: Čas je za Elšnika, Karničnika, Iličića, Topalovića… Pridete?...Več

3

Bogatinov in Kosić zadnji žrtvi trenerskih menjav v PLT...Več