KVALIFIKACIJE EURO 2024
single
[8]
172709

Kristjan Čeh prejemnik znaka Leona Štuklja

Avtor: Blaž Magdič
10. 10. 2022, 17.10

Univerza v Mariboru je danes pripravila sprejem za slovenskega atletskega šampiona Kristjana Čeha. Rektor Zdravko Kačič je Čehu podelil priznanje znak Leona Štuklja, ki bi ga sicer prejel septembra na slovesnosti ob dnevu univerze, a se je ni mogel udeležiti.

Čeh, študent na fakulteti za kmetijstvo in biosistemske vede v Mariboru, je priznanje prejel za izjemne športne dosežke v svetovnem merilu v metu diska, so v sporočilu za javnost zapisali na mariborski univerzi.

Vendar Čeh ni le izjemen atlet, so dodali, je tudi študent, vpisan v študijski program Agronomija. Čeprav trenutno svoj čas intenzivno posveča predvsem profesionalnemu športu, zase pravi, da se po koncu športne kariere želi posvetiti kmetijstvu kot pomembnemu in sestavnemu delu svojega življenja.

Znak Leona Štuklja, poimenovan po olimpijcu Leonu Štuklju, se podeljuje študentom Univerze v Mariboru za vidnejše športne dosežke na širšem mednarodnem področju, med katere se štejejo olimpijska medalja na poletnih ali zimskih igrah ter medalja na svetovnem ali evropskem prvenstvu.

 

Foto: Sportida.com
Vir: STA

Zadnje video vsebine

1

Rožič Mavrič: ”Razliko so opravile menjave, glave je treba hitro preklopiti na San Marino” (VIDEO)...Več

2

VIDEO: Jesenice do zmage na prvi polfinalni tekmi alpske lige...Več

3

Sanjski debitant Vipotnik: ”S trdim delom in potrpežljivostjo se da doseči vse!” (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

VIDEO: Slovenija po preobratu v drugem polčasu do zmage na uvodu kvalifikacij!...Več

2

Roka tako, roka drugače, kaj je prav in kaj ni?...Več

3

Podcast PLT: Slovenija na Euro!...Več