single
[8]
220535

Kristjan Čeh odslej z novim trenerjem

Avtor: Aljaž Pirnat
14. 3. 2024, 17.40

Najboljši slovenski atlet Kristjan Čeh bo odslej treniral pod vodstvom Marta Olmana, je sporočila športna agencija Proelium, ki sodeluje s petindvajsetletnim metalcem diska s Ptuja.

Dva dni nazaj je isti vir sporočil, da se je Kristjan Čeh razšel z dosedanjim trenerjem Gerdom Kanterjem, ki je prav tako iz Estonije, kjer slovenski šampion zaradi partnerske zveze preživi veliko časa. Odločitev je bila obojestranska.

“Dosedanjemu trenerju Kanterju bi se rad zahvalil za vse, kar me je naučil. Najini poti se na tem mestu razhajata. Menim, da je napočil čas za spremembo. Priprave na letošnjo sezono tako potekajo brez prekinitev. Osredotočen sem na treninge in vem, kaj prinaša letošnja sezona. Ob meni je že nov trener Mart Olman. Skupaj pozitivno zreva v prihodnost,” je ob tem dejal slovenski atlet.

Mart Olman je star 35 let. Trikrat je bil prvak Estonije v metu kladiva.

Kristjan Čeh bo svoje vtise s priprav in pričakovanja za letošnjo, olimpijsko sezono predstavil na novinarski konferenci čez dva tedna, je še zapisano v današnjem sporočilu za javnost.

Kanter je v torek na Instagramu zapisal: “Rad bi vas obvestil, da sva se skupaj s Kristjanom Čehom odločila, da greva vsak svojo pot. Do takšne odločitve sva prišla zaradi različnih pogledov glede metodologije treninga. Četudi nikoli ni lahko sprejeti takšne odločitve, jo ta trenutek oba vidiva kot edino rešitev za napredek. Hvaležna sva za čas, ki sva ga preživela skupaj, in drug drugemu želiva vse najlepše pri bodočih podvigih.”

Kanter je s Čehom začel sodelovati konec leta 2021, leta 2022 je Ptujčan postal svetovni prvak, 2023 pa je na SP zasedel drugo mesto.

Vir: STA
Foto: Sportida.com

Zadnje video vsebine

1

Nikdar več “Neverkusen”, Bayer je premierno nemški prvak! (VIDEO)...Več

2

VIDEO: Šeško dosegel svoj 9. zadetek v Bundesligi in Leipzigu pomagal do nove zmage...Več

3

Gajser po novih stopničkah: “Neverjetnim slovenskim navijačem sem želel pokloniti zmago” (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Sanjska Slovenija v sanjskih Stožicah: Cristiano in soigralci pokleknili z 2:0!...Več

2

BLOG: Čas je za Elšnika, Karničnika, Iličića, Topalovića… Pridete?...Več

3

Bogatinov in Kosić zadnji žrtvi trenerskih menjav v PLT...Več