single
[8]
196365

Kristjan Čeh in Tina Šutej ostajata vroča, oba zmagala v Ostravi

Avtor: Klemen Verlič
27. 6. 2023, 20.56

Svetovni prvak v metu diska Kristjan Čeh in Tina Šutej sta zmagala na atletskem mitingu zlate svetovne serije v Ostravi na Češkem. Čeh je orodje vrgel 68,55 metra, Šutej je v skoku s palico preskočila 4,64 metra.

Čeh je tekmo odprl z neveljavnim poskusom, v drugi seriji pa je s 66,99 metra povedel, prestopa je imel še v tretji in predzadnji seriji. Vrgel je še 67,02 in 68,55 m.

Največjo daljavo tekme je tako zmogel v šesti seriji za rekord mitinga, popravil je dosežek iz leta 1983 (68,06 m). Pravih tekmecev ni imel, Hrvat Martin Marković, svetovni mladinski prvak leta 2014 brez odličij na velikih članskih tekmah, je bil drugi s 64,00 metra.

Čeh je na evropskih igrah na Poljskem prejšnji teden zmagal z rekordom prvenstev in je iz Katovic, kjer s tekmovali atleti, nato odpotoval v bližnjo Ostravo, enako kot Tina Šutej.

Ljubljančanka, ki zadnja leta živi in trenira v Celju, je imela pred zaključkom težave le na svoji začetni višini, 4,34 m je zmogla šele v zadnji, tretji seriji. Potem pa je brez poprav nadaljevala na 4,44, 4,54 in 4,64 m, ko je bila trdno v vodstvu. Letvico na višini 4,74 m pa je trikrat podrla.

Čehinja Amalie Švabikova, nekdanja mladinska svetovna prvakinja in bronasta na letošnjem dvoranskem EP, je na drugem mestu končala tudi na 4,64, a je to višino preskočila drugič. S 4,56 m je bila tretja francoska prvakinja Margot Chevrier.

Tina Šutej, letošnja evropska dvoranska podprvakinja in srebrna tudi na evropskih igrah, je 5. maja na diamantni ligi v Dohi s 4,76 m izenačila slovenski rekord na prostem. Prvič je 4,76 metra je skočila 11. septembra 2021 v Ljubljani. Absolutni državni rekord je s 4,82 m postavila 2. februarja letos v dvorani v Ostravi.

Foto: Sportida.com

SORODNE NOVICE

Zadnje video vsebine

1

Motika cilja visoko: “Pričakujem velik prestop, vidim se v eni izmed najboljših petih lig” (VIDEO)...Več

2

VIDEO: Nalet, ki odmeva še v dnevih po tekmi! Branilec Olimpije tekmeca pospravil na klop...Več

3

VIDEO: Prestop, ki je zaznamoval bundesligaško poletje...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Koper v Ljudskem vrtu Mariboru zadal tretji zaporedni prvenstveni poraz (VIDEO)...Več

2

Koliko jih bo Šeško moral zabiti, če želi postati najboljši slovenski bundesligaški strelec vseh časov?...Več

3

Studio Šport TV: “Primer Rogaška? Nekdo bo moral prevzeti odgovornost!” (VIDEO)...Več