pismo ikona
šport TV 1 logo
šport TV 2 logo
šport TV 3 logo

Krimovke začenjajo novo sezono lige prvakinj

Avtor: Marko Premrl
6. 10. 2019, 08.48

Rokometašice Krima Mercatorja vstopajo v svojo 25. sezono lige prvakinj. Glede na prenovo ekipe so cilji v sezoni 2019/20 bolj povezani z domačimi tekmovanji, a tudi v ligi prvakinj si želijo vsaj v glavni del tekmovanja, torej med 12 najboljših. Prva naloga krimovke čaka danes ob 17.00 na Kodeljevem proti Baniku.

V skupini D je prvi favorit madžarski Györ, ki je dobil zadnje tri lige prvakinj oziroma pet od zadnjih sedmih, obenem pa vseh zadnjih šest tekem s Krimom. V ljubljanskem taboru verjamejo, da se bodo precej bolj enakovredno merili s švedskim Sävehofom in češkim Banikom Mostom.

Slednji bo prvi tekmec in goji hiter rokomet s protinapadi. “Vesele smo, da se liga prvakinj spet začenja. Že današnja tekma je zelo pomembna, tako da bo treba od prve minute naprej igrati zbrano v napadu in obrambi. Mislim, da je Banik premagljiv, bomo morale pa paziti na njihov hitro igro in protinapade,” pred tekmo pravi Nina Zulić.

Krim je bil prvak v sezonah 2000/01 in 2002/03 ter finalist 1998/99, 2003/04 in 2005/06, a tako kot v zadnjih letih ga tudi v tej sezoni ni med favoriti. Med najožje sodijo že omenjeni Györ, Budućnost, Rostov Don in Metz.

V skupini A bodo sicer igrali prav Metz, Kristiansand, Podravka s Stankovo in Ferencvaros, v skupini B Rostov Don, Esbjerg, Lublin in Bukarešta z Elizabeth Omoregie, v skupini C pa Valcea, Budućnost z Barbaro Lazović, Bietigheim in Brest z Ano Gros. V glavni del se bodo prebile prve tri ekipe iz vsake skupine, zadnja pa bo nadaljevala pot v pokalu EHF.

Tekmo bosta sodili Romunki Cristina Nastase in Simona Raluca Stancu. Vstop na obračun pa po dolgih letih ne bo več brezplačen, ta bo sicer še naprej za otroke do 14. leta starosti, za druge pa bo pet evrov.

 

Foto: Sportida.com
VIR: STA

Priporočamo še

1

Brat Nejc pridno snemal, Tim pa letel kar 40 metrov (VIDEO)...Več

2

(INTERVJU) Aleš Mertelj: Nobenih težav ne bi imel s povratkom na Češko...Več

3

In vendar se (znova) kotali...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Portret legende: Alessandro Del Piero...Več

2

FOTO: Ruska atletska lepotica: Ponudili so mi 200.000 mesečno...Več

3

Iz Beneventa: Slovenci, to je vaš nov Josip Iličić...Več