šport TV 1 logo
16:15
Juventus - Milan Serie A
šport TV 2 logo
17:20
Darussafaka - Cedevita Olimpija Eurocup
šport TV 3 logo
17:15
Amiens - Montpellier Ligue 1

Krimovke z brazilsko okrepitvijo

Avtor: Marko Premrl
27. 2. 2020, 13.57

Slovenski rokometni prvak Krim Mercator je za sezono 2020/21 pripeljal še tretjo okrepitev. Po Maji Svetik in francoski reprezentantki Oceane Sercien-Ugolin bo za Krim po novem igrala tudi Brazilka Samara da Silva Vieira, ki trenutno igra v romunski Valcei, so sporočili iz ljubljanskega kluba.

Brazilka je v tej sezoni odigrala dve tekmi proti krimovkam, in sicer v prvem krogu glavnega dela najmočnejšega evropskega rokometnega klubskega tekmovanja in pred nekaj dnevi še na povratni tekmi na Kodeljevem (28:28).

“Zelo sem vesela, da sem lahko sprejela povabilo v Krim Mercator. Mislim, da je pred mano izredno leto, zato komaj čakam prihod v Ljubljano. Rada bi le čim prej spoznala ekipo in uživala v izjemni priložnosti, ki se mi je ponudila,” je ob podpisu dejala B-reprezentanka Brazilije Vieira.

Leva zunanja igralka je v Evropi igrala še za nemški Blomberg in turški Üsküdar. Z romunsko Valceo je osvojila tamkajšnje državno prvenstvo in prejela nagrado za najboljšo obrambno igralko. Z brazilsko reprezentanco pa je osvojila zlato na vseameriških igrah in se tako neposredno uvrstila na olimpijske igre, ki bodo poleti na Japonskem.

 

Foto: RK Krim
VIR: STA

Priporočamo še

1

Xavi naj bo!...Več

2

Fairplay v karanteni...Več

3

Alberto Gilardino: Violinist na začetku nove poti...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Postopno, a strastno taktično dozorevanje Jürgena Kloppa...Več

2

Kurtić za ŠTV: Nisem še rekel zadnje, Jojo je TOP 5 na svetu!...Več

3

Celotna kariera Uroša Zormana zajeta v eno biografijo (intervju)...Več