single
[3]
223659

Kranj proti Iliriji: Komu bo danes uspelo prekiniti negativen rezultatski niz?

Avtor: Aljaž Pirnat
20. 4. 2024, 08.57

V sklopu 26. kroga slovenskega državnega prvenstva v košarki se bosta danes pomerila KK Triglav Kranj in Ilirija. Srečanje boste lahko ob 12.55 uri v živo spremljali na našem prvem programu.

V predzadnjem krogu rednega dela lige Nova KBM nas danes čaka spopad dveh ekip z različnih polov prvenstvene lestvice. Gorenjska zasedba pred dvobojem z ljubljansko Ilirijo s statistiko osmih zmag in 17 porazov na ligaški razpredelnici zaseda predzadnje mesto, za njimi so le košarkarji Hopsi Polzele. Kranjčani so izgubili zadnje štiri prvenstvene dvoboje, nazadnje so klonili pred štirimi dnevi proti vodilni ekipi lige Krki.

Trenutno tretjeuvrščena Ilirija v zadnjem obdobju prav tako beleži precej skromno statistiko. Tako kot Triglav Kranj je tudi klub iz prestolnice izgubil zadnje štiri prvenstvene obračune, kot zadnji jih je na domačem parketu premagal Tajfun Šentjur.

Za razliko od Ilirije si klub iz gorenjske prestolnice še ni uspel zagotoviti enega izmed mest, ki prinašajo končnico, zato danes nujno potrebujejo zmago, da še ohranijo teoretične možnosti za uvrstitev na zaključni turnir.

Ekipi sta se v letošnji sezoni sicer dvakrat že pomerili, vselej pa je zmaga odromala v roke Ilirije. Prvič so Ljubljančani slavili na gostovanju v začetku novembra po podaljšku, drugič pa so današnjega tekmeca na domačem ugnali sredi januarja.

Prenos srečanja Triglav Kranj – Ilirija si boste danes ob 12.55 v živo lahko ogledali na Šport TV 1!

Foto: Sportida.com

Zadnje video vsebine

1

Herlings kritičen do komisarjev: V takšnih razmerah je rumeno zastavico skoraj nemogoče videti (VIDEO)...Več

2

Matej R. Mavrič: “V Sloveniji imamo talentirane igralce in trenerje, dajmo jim priložnost” (VIDEO)...Več

3

Studio ŠTV: Leverkusen je najlepša nogometna zgodba letošnje sezone (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Na Lookmana bomo poslej gledali drugače...Več

2

“Včasih je težko ves čas oživljati ogenj” (VIDEO)...Več

3

Kultni klub se vrača med elito: Tja ga je popeljal “ameriški Julian Nagelsmann” (VIDEO)...Več