šport TV 1 logo
17:30
Milan - Juventus Serie A
šport TV 2 logo
17:45
Atalanta - Sampdoria Serie A
šport TV 3 logo
17:45
Genoa - Napoli Serie A

Kralji bodo na naboru izbirali kot drugi

Avtor: Blaž Magdič
27. 6. 2020, 11.15

Za hokejisti Los Angeles Kings, ki jim kot kapetan poveljuje slovenski zvezdnik Anže Kopitar, ni najboljša sezona v severnoameriški hokejski ligi NHL, saj niso na mestih za morebitno nadaljevanje lige in končnico, jim je pa loterija namenila drugo mesto na naboru novincev.

Pravico prve izbire bo imela ena izmed osmih ekip, ki si v nadaljevanju sezone v predkrogu končnice ne bo priborila boja za Stanleyjev pokal. Ekipa bo izžrebana pred začetkom končnice. Vsaka ekipa bo imela 12,5 odstotkov možnosti, da ji pripade možnost prvega izbora.

Drugo mesto je po loteriji pripadlo kraljem, ki so sicer četrto najslabše moštvo lige.

“Smo precej vznemirjeni. Vedno se je dobro premakniti gor ali gol, kakorkoli že rečete temu. To je vznemirljiv trenutek za LA Kings in celotno franšizo. To nam daje resno možnost, da dobimo igralca, ki je blizu tega, da lahko kmalu zaigra v NHL,” je loterijo pokomentiral predsednik kluba Luc Robitaille.

Robitaille je ob tem spomnil, da so v zadnjih treh desetletjih obakrat odlično izkoristili drugo pozicijo na naboru. Leta 2008 so tako izbrali Drewa Doughtyka, s katerim so v letih 2012 in 2014 osvojili naslov prvaka, leta 1986 pa so izbrali Jimmyja Carsona, ki so ga pozneje zamenjali za Wayna Gretzkyja.

Kot tretja bo imela pravico do nabora 2020 ekipa Ottawa Senators. Najboljše možnosti za prvo mesto je imel Detroit Red Wings, ki pa je padel na četrto pozicijo.

V loterijo je bilo vključenih sedem najslabših ekip letošnje sezone in osem ekip, ki jih pred nadaljevanjem zaradi pandemije novega koronavirusa prekinjene sezone čaka še predkrog končnice.

Datum nadaljevanja sezone v NHL sicer za zdaj še ni potrjen, sistem končnice v dveh izbranih mestih pa predvideva nastope 12 najboljših moštev iz obeh konferenc.

 

Foto: Guliver/Getty Images
Vir: STA

Zadnje video vsebine

1

Albanec obstal sredi vrat in šokiral strelca enajstmetrovke (VIDEO)...Več

2

Čarobno zadel na peti zaporedni tekmi, sodnik in VAR sta ga “pokradla” (VIDEO)...Več

3

VIDEO: Ronaldo priznal, da občuduje Brozovića...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Kakšna blamaža Barce! Katalonci vodili z 2:0, tri sekunde pred koncem pa izgubili...Več

2

Oblak: Beckenbauerju sem rekel, ti samo javi pa pridem!...Več

3

Oblak madridski kralj prostih strelov (VIDEO)...Več