single
[15]
97529

Kraft zmagovalec Rasnova, Jelar med deseterico

Avtor: Gregor Kovačič
22. 2. 2020, 17.14

Najboljši skakalec svetovnega pokala Avstrijec Stefan Kraft (270,3 točke), ki je v prvi seriji s 103 metri izenačil rekord srednje skakalnice v Rasnovu, je zmagovalec druge tekme v Romuniji. Drugi je bil njegov prvi izzivalec Nemec Karl Geiger (266,7), zmagovalec petkove tekme. Najboljši Slovenec je bil Žiga Jelar (252,4) na osmem mestu.

V ospredju je Kraft slavil 20. zmago v svetovnem pokalu in v skupni razvrstitvi še povečal prednost na 118 točk pred Geigerjem, petkovim zmagovalcem, ki je po zmagah v Predazzu in Rasnovu dobil tri od štirih tekem svetovnega pokala na srednjih napravah.

Danes je bil boljši Kraft, ki je slavil še četrto zmago to zimo, zmagovalni oder je popolnil še en nemški skakalec Constantin Schmid (260,2 točke), ki se je prvič v karieri prebil na stopničke svetovnega pokala.

Med Slovenci je bil najboljši Jelar, sicer 14. po prvi seriji, ki je po odličnem finalnem skoku prišel do dosežka kariere. “Lep vikend je za mano, zadovoljen sem s svojimi skoki. Lepo je biti med deset, tokrat prvič, in upam, da se bo to v prihodnje še ponovilo,” je bil uspeha vesel danes najboljši v slovenski vrsti.

V finalu sta nastopila le še dva Slovenca; Peter Prevc (242 točk), sedmi po prvi seriji, je v finalu nazadoval na 16. mesto, mesto pred njim je končal njegov mlajši brat Cene Prevc (243,9), ki je bil torej 15.

Zunaj finala je z 31. mestom danes ostal Rok Justin, medtem ko je že v dopoldanskih kvalifikacijah brez tekme na 51. mestu obstal Jurij Tepeš.

“Z današnjo tekmo in celotnim vikendom smo lahko kar zadovoljni. Prikradle so se nam še kakšne manjše napake sem ter tja, kar nas je stalo boljše uvrstitve, a tudi s tem, kar smo dosegli, smo zadovoljni,” pa je povzel Igor Medved, glavni trener B-reprezentance, ki je skakalce spremljal v Romuniji.

Sicer so vsi slovenski A-reprezentanti z izjemo Petra Prevca tekmi v Rasnovu izpustili in se doma pripravljajo na nadaljevanje sezone, tudi junak poletov na Kulmu Timi Zajc, ki je minuli konec tedna dvakrat stal na zmagovalnem odru.

Sezona svetovnega pokala se bo prihodnji konec tedna nadaljevala v finskem Lahtiju.

Foto: Sportida.com

Vir: STA

Zadnje video vsebine

1

Pancar ogret za sezono, vožnja na treningu že “na polno” (VIDEO)...Več

2

Epska provokacija: Skupinica otrok “pila” živce navijačem velikih rivalov (VIDEO)...Več

3

VIDEO: Magovac z zadetkom s svoje polovice načel mrežo Lustenaua...Več

Najbolj brano ta mesec

1

”Novim zmagam naproti” – Gajser in HRC Honda predstavila nov ”look” (FOTO)...Več

2

FOTO: Iličić na treningu s pozlačenimi kramponi...Več

3

Tim Gajser vse bližje dokončanju svoje nove proge (VIDEO)...Več