šport TV 1 logo
15:00 V ŽIVO
Studio 3,4, Šport
šport TV 2 logo
14:55 V ŽIVO
St. Etienne - Brest Ligue 1
šport TV 3 logo
14:15
Singapur, tretji dan Svetovni pokal

Kožul v prvem krogu s Hrvatom Kolarekom

Avtor: Marko Premrl
9. 5. 2019, 23.31

Od 19 slovenskih predstavnikov v kvalifikacijah Mednarodnega odprtega prvenstva Slovenije v namiznem tenisu na Otočcu so bili Uroš Slatinšek, Tilen Cvetko in Ana Tofant edini, ki so po prvem dnevu zadržali možnost, da se uvrstijo na glavni turnir. A vsi trije so izgubili odločilne dvoboje, tako da jih lahko reši le še žreb srečnih poražencev.

Veteran Slatinšek se je lani in predlani na Otočcu že dvakrat zapovrstjo skozi kvalifikacije uvrstil med najboljših 64, tudi letos je imel za to lepo možnost. Žreb kvalifikacijskih skupin mu je šel na roko, proti Mathii Birardiju iz San Marina prvi dan ni imel težkega dela, mnogi so mislili, da ga ne bo imel tudi proti Luksemburžanu Ericu Glodu. 

To je napovedoval prvi niz, ki ga je Velenjčan, oženjen na Dolenjskem, dobil, a nato so se začele težave. Tekmec je dobil naslednja dva niza, Slovenec je izenačil, nato pa v zadnjem nizu že na začetku storil nekaj napak in bil v zaostanku od začetka do konca. Pomagali mu niso tudi številni navijači, ki ga na Dolenjskem vedno glasno spodbujajo in so tudi tokrat napolnili del tribune.

Podobno izenačen dvoboj kot Slatinšek je odigral njegov precej mlajši kolega Cvetko, ki mu je bil žreb precej manj naklonjen. Potem ko je v prvem krogu premagal Srba Dimitrija Levajca, je prvo mesto v skupini lovil proti enemu izmed najboljših evropskih mladih igralcev Rusu Vladimirju Sidorenku. Po treh nizih mu je dobro kazalo, vodil je z 2:1, nato pa je na žalost navijačev izgubil naslednja dvoboja in se poslovil od tekmovanja.

Zanj podobno velja tudi za turnir U-21, na katerem ga je premagal Američan Tian Ye, ki je preprečil, da bi se Cvetko še drugič v kratkem času meril s Sidorenkom. Na turnirju mladih igralcev sta se med najboljših 32 od Slovencev tako uvrstila le Peter Hribar in Erik Paulin, poleg Cvetka je izpadel tudi Damjan Zelko, boljši od njega je bil Rus Aleksander Triutriumov.

“Čas je, da katera izmed mojih varovank premaga kakšno izmed igralk nekdanje Jugoslavije,” je pred odločilnim dvobojem Ane Tofant proti Andrei Todorović menila selektorka slovenske reprezentance Vesna Ojstršek, a po dvoboju, ki ga je Srbkinja dobila s 3:0, a še zdaleč ni imela lahkega dela, je bila spet razočarana: “Poleg izkušenj mojim igralkam manjka nekaj predrznosti in samozavesti. Te imajo Srbkinje precej več.”

Glavni turnir v članski konkurenci se bo začel jutri, na njem bodo nastopili Deni Kožul, Peter Hribar, Alex Galič, ki ima še vedno poškodbo hrbta, in Aleksandra Vovk. Kožul bo igral proti Tomislavu Kolareku, Hribar z Lin Hon Mingom iz Hongkonga. Galičeva bo na nasprotno stran mize stopila proti Srbkinji Andrei Todorović, medtem ko Vovkova igra z Madžarko Mercedes Nagyvaradi.

Finalne tekme turnirja na Otočcu si boste lahko ogledali v ponedeljek na Šport TV 3 od 16.45 naprej. 

 

Foto: NTZS
VIR: NTZS

Priporočamo še

1

VIDEO: Hrvaški Messi za Rijeko zabil dva evrogola...Več

2

VIDEO: Matevž Irt in njegova Francesca...Več

3

VIDEO: Hokejska akademija je zadetek v polno!...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Tim Gajser svoji Špeli naročil: Na Baliju moramo imeti tudi …...Več

2

Prepelič dobil bitko z Realom, s starim prijateljem prihaja v Ljubljano...Več

3

Gajser v ekskluzivnem intervjuju pred navijači: Nimam besed, neverjetni so! (VIDEO)...Več