single
[3]
162190

Kot se za rekorderja spodobi: ”Zopet smo vzpostavili red!”

Avtor: Kenny Jan
19. 6. 2022, 09.46

Olimpia Milano je v soboto zvečer postala novi (stari) italijanski prvak. V finalu se je pomerila proti najboljšemu možnemu tekmecu, lanskemu prvaku Virtusu iz Bologne, ki ga je na koncu nadvladala s skupnim izidom 4:2. To je že 29. naziv najboljšega na italijanskem škornju za ekipo iz prestolnice mode.

Oba trenerja, tako Olimpiin Ettore Messina kot Virtusov Sergio Scariolo, sta napovedala dolgo finalno serijo, ki naj bi po mnenju obeh trajala kar 7 tekem. Od njune napovedi se realnost ni veliko razlikovala. Milančani so se na najboljši možen način maščevali za lanskoletni debakel. Virtus je namreč tedaj v finalni seriji slavil s kar 4:0.

To je že 32. lovorika za Ettoreja Messino v njegovi trenerski karieri. Na vrh italijanske košarke se je zavihtel še petič in to s tretjo različno ekipo. Pred njim je tovrstni dosežek uspel le še Valeriu Bianchiniju in Carlu Recalcatiju. ”Red je zopet vzpostavljen, rekorder je znova na vrhu,” je dejal Messina. ”To je najboljši možen način za zaključek dolge in naporne sezone, med katero je prihajalo do raznih težav, ki pa so sedaj pozabljene.” Milano se je vrnil na italijanski prestol prvič po sezoni 2017/18.

Kljub porazu je tudi za Virtusom odlična sezona. Kolektiv iz univerzitetnega mesta se je uvrstil v 3 finala, v katerih je osvojil 2 lovoriki. Najbolj so v Bologni veseli osvojitve EuroCupa, s katero so uresničili sanje o igranju v elitni Evroligi.

Foto: Imago Sports via Guliver

 

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Iz nebes v pekel; najprej branil kot Kahn, nato pa …...Več

2

Velikonja za ŠTV: V Gorici sem vodja ekipe in zadolžen za prenašanje znanja...Več

3

VIDEO: Velika drama na footgolf turnirju na Ptuju, na koncu zmaga Slovencu...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Jan Pokeršnik: “Nova oblika odbojke na mivki je prinesla veliko razburljivosti”...Več

2

30 najvrednejših nogometašev Bundeslige...Več

3

Herlings: ‘’Zdajšnje kvalifikacije so dolgočasne!’’...Več