single
[6]
163097

Košenina iz Maribora v Kamnik

Avtor: Blaž Magdič
29. 6. 2022, 14.57

V taboru državnih odbojkarskih podprvakov, igralcev Calcita iz Kamnika, nadaljujejo s kadrovanjem pred novo odbojkarsko sezono 2022/23. Napovedali so velike spremembe v njihovi zasedbi, v kateri bosta iz lanske postave ostala le Jan Klobučar in domači up Nik Mujanović. Prva okrepitev, ki jo predstavljajo Kamničani, je prosti igralec Alan Košenina.

V kamniško sredino je libero prestopil iz Merkur Maribora, prišel pa je bogatejši z izkušnjami v ligi prvakov in za reprezentančno izkušnjo s tekem elitne lige narodov.

“Reprezentančne tekme so potrdile moje dosedanje dobro delo in mi vlile dodatno samozavest. V reprezentanci tudi treniram in se učim od Janija Kovačiča, ki je sicer moj klubski rival, a tudi eden najboljših liberov na svetu. To le pripomore k mojemu razvoju in kakovosti, oboje, upam, bom pokazal v dresu Calcit Volleyja,” je Košenina to poletje še dodatno motiviran, da v Kamniku unovči novo pridobljene reprezentančne izkušnje.

“Ob prestopu imam pozitivne občutke. Čutil sem, da je prišel čas za nov izziv in novo poglavje v mojem življenju,” pa razmišlja ob prestopu k rivalu, kjer bo stopil na mesto, kjer je dolga leta domoval kamniški libero Klemen Hribar: “Zamenjati Klemna, ki je bil vrsto let eden najboljših liberov v ligi, je velika stvar. Upam, da bom dobro zapolnil njegove čevlje in se dokazal kot kakovostna zamenjava.”

 

Foto: Sportida.com
Vir: STA

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Vratar Hanse ob razporejanju soigralcev pozabil na žogo, napako izkoristil napadalec...Več

2

Zlata številka spet v pravih rokah (VIDEO)...Več

3

VIDEO: Werner po vrnitvi že trese mreže nasprotnikov...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Tim Gajser je novi svetovni prvak! (VIDEO)...Več

2

Jan Pancar: Motokros je na Finskem veliko bolj razvit, kot misli večina...Več

3

Srebrnič ima protistrup za Olimpijo, sliši na ime sodnikov podaljšek...Več