šport TV 1 logo
13:00 V ŽIVO
VN Italije, prva dirka MX2
šport TV 2 logo
13:00
Nimes - Nice Ligue 1
šport TV 3 logo
12:30
Singapur, drugi dan Svetovni pokal

Košarkarice končale prvi del priprav za EP

Avtor: Marko Premrl
24. 5. 2019, 19.15

Rogla je bila zadnjih osem dni domovanje ženske košarkarske reprezentance. Izbranke selektorja Damirja Grgića so v prvem ciklu priprav za letošnje evropsko prvenstvo v Srbiji opravile 12 treningov. Po dnevu in pol počitka se reprezentantke v nedeljo zberejo v Laškem, kjer jih konec tedna čakata tudi prvi pripravljalni tekmi.

Po dolgi klubski sezoni je bil uvodni teden priprav namenjen osvežitvi telesne pripravljenosti košarkaric ter uigravanju določenih napadalnih taktičnih zamisli strokovnega štaba. Tako kot v prejšnjih reprezentančnih druženjih tudi tokrat v ekipi vlada odlično vzdušje. Nekoliko ga je skazila le poškodba kolena Sare Meden, ki se po Rogli izbrani vrsti ne bo več pridružila, saj jo že v torek čaka operacija. Po dnevu in pol počitka se bo reprezentanca v nedeljo zbrala v Laškem.

Dekleta bodo v Laškem dočakala tudi prvo merjenje moči. Na turnirju, ki nosi ime po generalnemu sponzorju slovenskih košarkarskih reprezentanc, Telemachu, se bodo v petek, 31. maja najprej pomerile z reprezentanco Češke, dan kasneje pa jih v dvorani Tri lilije čaka še obračun s Hrvaško.

“Po prvih treningih priprav lahko rečem, da smo na pravi poti. Igralke so na zbor prišle izjemno motivirane in tudi dobro pripravljene. Uvodni cikel priprav smo namenili napadalnim taktičnim zamislim, odlično delo pa je opravil trener za telesno pripravo Marko Dimnik. Glede na to, da je v ekipi kar nekaj novink, smo prvi teden izkoristili tudi za medsebojno spoznavanje in veseli me, da v ekipi znova vlada odlično vzdušje. Razžalostila nas je le poškodba Sare Meden, ki ji vsi skupaj želimo hitro in uspešno okrevanje,” je uvodne priprave povzel selektor Grgić.

Evropsko prvenstvo v Srbiji in Latviji bo na sporedu med 27. junijem in 7. julijem. Slovenija se bo v prvem delu v Nišu pomerila z Madžarsko, Turčijo in Italijo.

Na Šport TV si boste lahko ogledali 4 pripravljalne tekme Slovenije:

Slovenija – Češka, 31. 5. ob 20.00
Slovenija – Hrvaška 1. 6. ob 16.00
Slovenija – Švedska 6. 6. ob 18.00
Slovenija – Velika Britanija 7. 6. ob 19.00

 

Foto: Sportida.com
VIR: STA

Priporočamo še

1

VIDEO: Hrvaški Messi za Rijeko zabil dva evrogola...Več

2

VIDEO: Matevž Irt in njegova Francesca...Več

3

VIDEO: Hokejska akademija je zadetek v polno!...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Tim Gajser svoji Špeli naročil: Na Baliju moramo imeti tudi …...Več

2

Prepelič dobil bitko z Realom, s starim prijateljem prihaja v Ljubljano...Več

3

Gajser v ekskluzivnem intervjuju pred navijači: Nimam besed, neverjetni so! (VIDEO)...Več