pismo ikona
šport TV 1 logo
00:15
Genoa - Lazio Serie A
šport TV 2 logo
šport TV 3 logo

Košarka 3 na 3: V četrtfinalu challengerja dvoboj slovenskih ekip

Avtor: Marko Premrl

Na Kongresnem trgu v Ljubljani je včeraj potekal prvi dan mednarodnega turnirja challenger v košarki 3 na 3. Izstopala je srbska ekipa Vrbas, ki je dobila vse štiri tekme, od slovenskih ekip se bosta v četrtfinalu pomerili Piran in Ljubljana, ki se bosta za napredovanje udarili med sabo.

V slovenskem četrtfinalu bo šlo tako za ponovitev finala slovenskega državnega prvenstva.

Včeraj so najprej potekale kvalifikacije, v katerih sta bila uspešna Vrbas v tuji kvalifikacijski skupini in Maribor v slovenski. Štajerci so presenetili sedme nosilce turnirja Kranj.

Sledil je skupinski del glavnega turnirja. V skupini A sta si napredovanje zagotovila Piran, ki je dvakrat zmagal, in Kijev, v skupini B Riga in Benetke, v skupini C Vrbas in Ljubljana. Moštvo Ljubljane je zabeležilo eno zmago in presenetljiv poraz proti kvalifikantu Vrbasu, kar je zadoščalo za drugo mesto. V skupini D pa sta se v četrtfinale uvrstila Amsterdam in Beograd. Mariborčani so se v tej skupini dobro upirali, a na koncu vseeno dvakrat izgubili in tako končali s tekmovanjem.

Četrtfinalni dvoboji se bodo začeli danes ob 18. uri, pari pa so Piran – Ljubljana, Amsterdam – Benetke, Riga – Beograd in Vrbas – Kijev.

Pred današnjim finalom pa bo svoj prostor na igrišču dobila tudi akrobatska skupina Dunking Devils, ki bo po lanskem Guinnessovem rekordu najvišje salte z zabijanjem tokrat podirala nov rekord – najdaljše zabijanje s trampolina. Za naslov rekorderja se bosta potegovala dva akrobata, ki bosta poskušala podreti dozdajšnji rekord v lasti Britanca Jordana Ramosa in zabiti koš z razdalje več kot 10,05 metra.

 

Foto: SKZS
VIR: STA

Priporočamo še

1

BLOG: Poker, ki te lahko drago stane...Več

2

BLOG: Evropski pokali kmalu brez pravila zadetka v gosteh?...Več

3

Kako je Vinícius Júnior zavzel svoje mesto na belem dvoru?...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Kopitar o Dončiću: Ne obnaša se kot devetnajstletnik...Več

2

POTEZA LETA: Vratarka ubranila, čeprav žoge sploh ni videla (VIDEO)...Več

3

VIDEO: Huda poškodba Birse, ki si je zlomil kar dve kosti...Več