single
[4]
216268

Kopitarjevi kralji odslovili trenerja McLellana

Avtor: Aljaž Pirnat
2. 2. 2024, 18.55

Todd McLellan ni več trener hokejistov Los Angeles Kings v ligi NHL, so danes sporočili na spletni strani lige. Začasno ga bo zamenjal dosedanji pomočnik Jim Hiller.

Kralji, moštvo slovenskega zvezdnika Anžeta Kopitarja, so pred premorom za tekmo zvezd ta konec tedna na četrtem mestu pacifiške skupine in za zdaj še imajo v rokah vozovnico za končnico, a so v koledarskem letu 2024 dosegli le tri zmage ob 12 porazih.

McLellan je kralje vodil pet sezon, delati je začel v sezoni 2019/20. Skupno ima za seboj kot trener v ligi 16 sezon, poleg Los Angelesa je vodil še Edmonton Oilers in San Jose Sharks.

Po tej menjavi se je število trenerjev, ki so v tej sezoni predčasno končali delo, povečalo na šest. Pred McLellanom so se delodajalci zahvalili Lanu Lambertu (New York Islanders), D.J. Smithu (Ottawa), Craigu Berubu (St. Louis), Deanu Evasonu (Minnesota) in Jayu Woodcroftu (Edmonton).

Na spletni strani kalifornijskega kluba pa so pojasnili, da bo McLellana Hiller kot začasni trener zamenjal do konca sezone.

“Radi bi se zahvalili Toddu za trdo delo v klubu. Opravil je ogromno dela, da nas je dvignil. Odločitev ni bila lahka, toda potrebujemo spremembo. Jim je spoštovan član našega strokovnega štaba, pozna igralce in prepričani smo, da bo moštvo dobro vodil v teh ključnih trenutkih,” je odločitev pojasnil direktor kluba Rob Blake.

Hiller je v klubu kot pomočnik trenerja od junija 2022, pred tem je bil v enaki vlogi pri New York Islanders, Torontu in Detroitu.

Vir: STA
Foto: Larry MacDougal via Guliver Image

Zadnje video vsebine

1

Cvijanović in Grabić: Olimpija je bila odlična in krivec za slabše Celje! (VIDEO)...Več

2

Analiza Šport TV: Pohvale Zeljkoviću, Olimpija je odrezala Popovića in Matka (VIDEO)...Več

3

Na derbiju vodilnih ekip brez zmagovalca, Celje na vrhu ohranja sedem točk prednosti (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Liga Nova KBM: Krka gosti Podčetrtek...Več

2

Na Šport TV se pričenja EP v strelstvu: Slovenski tekmovalci lovijo kvote za Pariz...Več

3

Harry Kane: “Nikoli se ne bomo predali”...Več