šport TV 1 logo
20:30
Barcelona - Murcia Španska liga
šport TV 2 logo
21:30
Lecce - Juventus Serie A
šport TV 3 logo
21:00
PSG - Nantes Ligue 1

Kopitar v Los Angelesu pozdravil dečka Krisa (FOTO)

Avtor: Blaž Magdič
7. 3. 2020, 10.56

Ekipa Los Angeles Kings bo v severnoameriški hokejski lige NHL nocoj ob 22. uri po slovenskem času igrala z Minnesoto Wild. Kapetan kraljev in slovenski zvezdnik Anže Kopitar pa je že po petkovem treningu v Los Angelesu pozdravil slovenskega dečka s spinalno mišično atrofijo Krisa iz Kopra.

Kopitar se z njim in staršema Ano Jerak ter Matteom Zudichem pogovoril ter jim razkazal slačilnico in druge zanimivosti.

S Krisom sta se doslej srečala tudi košarkarska zvezdnika lige NBA Goran Dragić, ki je februarja gostoval pri Clippersih, in Luka Dončić podobno na gostovanju pri Lakersih že decembra lani.

Z Anžetom Kopitarjem, ki si je za dve leti in mesec dni starega Krisa vzel veliko časa in mu med drugim podpisal kapo, je bila v petek tudi soproga Ines.

Kris je 21. novembra na univerzitetni kliniki UCLA v Los Angelesu prejel zdravilo, do katerega mu je pomagala vsa Slovenija. Zdravilo za gensko terapijo zolgensma, ki je trenutno dostopno le v ZDA, naj bi se prijelo in Kris bo z družino predvidoma odpotoval nazaj domov v Slovenijo že konec meseca.

Za Krisa je vsa Slovenija tudi s pomočjo vrhunskih športnikov v ZDA zbrala 3,7 milijona evrov, zdravilo pa je stalo 2,23 milijona torej je ostal še dober milijon.

Borut Žunič s slovenskega veleposlaništva v Washingtonu, ki je pomagal organizirati srečanje med Kopitarjem in Krisom. je dejal, da je bil hokejist vesel zaradi zbranega denarja, ki ga je ostalo tudi za pomoč drugim otrokom. Tudi Krisova starša sta zelo vesela, da lahko dajo nekaj nazaj tudi drugim.

Naslednjo tekmo Kopitarja si boste lahko že od 22. ure dalje ogledali na našem drugem programu, Los Angeles proti Minnesoti.

 

Foto: Guliver/Getty Images
Vir: STA

Priporočamo še

1

Pavlin odkrito: V reprezentanci pogrešam srčnost in žar, za grb je treba dati vse! (VIDEO)...Več

2

Najboljši motokrosist sveta pokazal zmagovalni spomin iz otroštva (FOTO)...Več

3

Neymar podlegel provokacijam in drugič v Franciji pordečel (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

VIDEO: Hrvaški Messijev naslednik žogo poslal … v kuhinjo!...Več

2

VIDEO: Zimzeleni Šterbik pri 40 letih uprizoril vratarsko predstavo za anale...Več

3

Prekršek ali ne? Situacija, ki deli hrvaško športno javnost (VIDEO)...Več